![]() |
Gildirli Köyü Karaisalı Adana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gildirli Köyü Karaisalı AdanaGildirli Köyü Karaisalı Bilgileri - Gildirli Köyü Hakkında -Gildirli Köyü Tanıtımı - Gildirli Köyü Resimleri İlçe: KARAİSALI - İl: ADANA Köy Muhtarı: MUHAMMET GİLDİR Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (322) 558 20 42 Cep Telefonu: 0 (532) 340 89 26 Bilgiler Nüfus 398 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 01770 Alan Kodu 0322 Yönetim Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi İl Adana İlçe Karaisalı Web Sitesi Gildirli, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adının eski Türkçe'de "parlak, temiz, yeni" anlamında kullanılan 'gildir' den geldiği sanılmaktadır ![]() ![]() Kültür Geleneklerine bağlı tipik bir Türkmen köyüdür ![]() Coğrafya Adana iline 63 km, Karaisalı ilçesine 13 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 398 1997 258 Ekonomi Köyde ekonomi iktisat adına bir kavram yoktur yenirmi içilirmi bilmez insanlar maalesef devlet baba bu köye cok uzaktır köyde tarım yapılmaz çünkü temel ihtiyaçları karşılayacak su yoktur ha su olsa ne yazar köylü tarlasını ekemez neymiş efendim o araziler vakıf malı ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Ruhi KILIÇ 2004 - Muhammet Gildir 1999 - Durmuş Gildir 1994 - Durmuş Gildir 1989 - Şevki Kandırmaz 1984 - Şevki Kandırmaz Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır(ookulda eğitim öğretim adına genelde bişey yoktur orda okuyan bir öğrenci okuma yazmayı öğrenemeden mezun olur) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|