![]() |
Adana Türküleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adana TürküleriAdana Türküleri Tanıtım AmaçLı Bu TürküLer Adana VaLiLiqinin ReSmi SiteSi oLan Adana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adanalı İbrişim Örmüyorlar Adana Köprübaşı Kozan Dağı Ahu Gözlüm Lazım Değil Aramış Yarini Nere Gidem Ah Neyleyim Gönül Oyun Havası Dost Eli Oy Dağlar Görem Dedim Ölem Ben Gelinim Sora Sora Haydi Çiftetelliye Şu Kışlanın Kapısına Gitme Turnam Sana Gelmek İstiyorum Soranlara Ne Deyim Sus Be Ağlama Gözüm Sevgili Yarim Yenice Yolları Adanalı İbrişim Örmüyorlar Adana Köprübaşı Kozan Dağı Ahu Gözlüm Lazım Değil Aramış Yarini Nere Gidem Ah Neyleyim Gönül Oyun Havası Dost Eli Oy Dağlar Görem Dedim Ölem Ben Gelinim Sora Sora Haydi Çiftetelliye Şu Kışlanın Kapısına Gitme Turnam Sana Gelmek İstiyorum Soranlara Ne Deyim Sus Be Ağlama Gözüm Sevgili Yarim Yenice Yolları |
![]() |
![]() |
![]() |
Adana Türküleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adana TürküleriAdana Türküleri Adana Türküleri sözleri Nenni İbrahim Nenni (Ağıt) Nenni İbrahim Nenni Ne Yatıyon Kinni Kinni Aslan Oğlum O Da Gelmiş Ekmek Yemiş Ala Kanlı Lale Sümbül Bağına Lale Sümbül Bağına Çıksam Yarin Dağına Melhemi Bende Bende Sürsem Yürek Yağına Hayde Daylim Gel Beri Çok Severim Ben Seni Der Ferrahi Neyleyim Dilim Durmaz Söyleyim Göğsün Tekir Yaylası Ben Orada Yaylayım Hayde Daylim Gel Beri Çok Severim Ben Seni Kadir Mevlam Senden Bir Dileğim Var-2 Kadir Mevlam Senden Bir Dileğim Var Mihnetile Verilmişi Neyleyim Ben Sufra İsterim Hicel Sunmadık Önden Öne Sürülmüşü Neyleyim Ben Yayla İsterim Karı Kalkmadık Sarı Sümbül Mor Menevşe Çıkmadık Ben Gül İsterim Ki Kokulanmadık Baştan Başa Takılmışı Neyleyim Benim Sevdiceğim Bence Olursa Usul Boylu Bellince Olursa Goyveririm Bazım Dince Olursa Ellin Koğup Yorduğunu Neyleyim Karacaoğlan Derki Kör Ettin Gözüm Kız Gelin İçinde Geçerdi Sözüm Hiç Bir El Değmedik Var İster Özüm Koldan Kola Sarılmışı Neyleyim Gide Gide Bir Söğüde Dayandım Gide Gide Bir Söğüde Dayandım Dayandım, O Söğüdün Allarına Boyandım Gelin Boyandım ![]() Ben O Yare Dağlar Kadar Güvendim Güvendim, Güvendiğim Dağlar Elime Geldi Elime Geldi ![]() Ölem Ben Ölem Ben, Kurban Olam Ağzındaki Dile Ben Gelin Dile Ben ![]() Yüce Dağlar Size Var Mı Zararım Zararım, Yar Yitirdim Uğrun Uğrun Ararım Gelin Ararım ![]() Ben O Yari Her Gelenden Sorarım Sorarım, Güvendiğim Dağlar Elime Geldi Elime Geldi ![]() Nakarat Yüce Dağ Başına Çadır Açarım Açarım Çadırın İçine Güller Saçarım Gelin Saçarım Ben O Yari Çalar Dağa Kaçarım Kaçarım Güvendiğim Dağlar Elime Geldi Elime Geldi ![]() |
![]() |
![]() |
|