Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
banaz, kaplangı, köyü, uşak

Kaplangı Köyü Banaz Uşak

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kaplangı Köyü Banaz Uşak

Kaplangı Köyü Banaz - Kaplangı Köyü Bilgileri - Kaplangı Köyü Banaz Hakkinda - Kaplangı Köyü Resimleri

Kaplangı, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür

İlçe: BANAZ - İl: UŞAK

Köy Muhtarı: Bilgi yok

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon: Bilgi yok

Demografik Bilgiler:

İle Uzaklığı: 43 km

İlçeye Uzaklığı: 12 km

Rakım: 1100 m

Coğrafya
Uşak iline 43 km, Banaz ilçesine 12 km uzaklıktadır

İklim
Karasaldır

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 542
1997 499

Ekonomi
Kaplangı köyünün kuruluşuyla ilgili mevcut bir bilgiye rastlanmamıştır Ancak köy, adını eskiden kaplanların uğrak yeri olan Balkanlık mevkiinden aldığı rivayet edilir Köyün doğusunda Corum köy, batısında Alaba köy, kuzeyinde Düzlüce köy, güneyinde Hasan köy vardır Ankara – İzmir karayoluna 1km dir Afyon – izmir demiryoluna da köyün yakınından geçmektedir Köyün Banaz ilçesine uzaklığı ise 15 km dir Köyün ulaşım ve haberleşme sıkıntısı yoktur İlk elektriğe kavuşan köylerdendir Köyde okuma – yazma oranı % 94 civarındadır 1985 yılında köyde iki ilkokul bulunmaktaydı Ayrıca köy ahalisinin okuma öğrenmesini sağlamak için bir de köy eğitim odası mevcuttur El sanatları bakımından komşu köylerle bir paralellik söz konusudur Kilim, halı ve çul dokunmaktadır Bunun yanı sıra köyde marangoz ve demirci atölyeleri de vardır Köyün ekonomisi, tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır Bu yörede buğday, arpa, nohut, mercimek, fasulye, pancar ve haşhaş yetiştirildiği gibi, köyün Napolyon kirazı da meşhurdur Yurt dışında çalışan işçilerinde köy ekonomisine katkısı vardır

Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır
Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır ancak faal olmadığından eğitim taşımalı olarak yapılmaktadır Ayrıca köyde içme suyu şebekesi vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com