Muğla Mutfaği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muğla MutfağiMUĞLA MUTFAĞI Muğla'nın yöresel yemekleri şöyle sarılanabilir: Çorbalar :Tarhana, Ara, Dutmeç Et ve Balıklar: Çopur, Et Terbiyelisi, Döş Dolması, Büryan, Balıklen, Karın kumbar dolması Sebzeler: Çıntar Kavurması, Ot Ekşilemesi, Galli Patlıcan, Ebegümeci Kavurması, Börülce Kavurması, Teltorlu Börülce Hamur İşleri-Tatlılar: Keşkek, Saç Böreği, Yalankı, Zerde, Katmer, Badem ve cevizli sucuk, Üzüm köftesi, Ballı Kabak Reçel ve Şuruplar: Bestel, Üzüm, Patlıcan, Dülek Reçeli, Gül Suyu Yöresel olarak evlerde pişirilen ve hazırlanan yemeklerin bazıları Muğla merkezindeki restoranlarda bulunur ![]() Ev yemeği olarak Yöresel yemeklerimizin tadına Şadırvan yakınında bulunan Ömer’in Yeri, Köfteci Kemal ve diğer lokantalarda varabilirsiniz ![]() Balık yemek isteyenler, Kışla Parkı içindeki Lokantaya gitmeli ![]() |
|
|
|