![]() |
Durasıllı Kasabası Salihli Manisa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Durasıllı Kasabası Salihli ManisaSalihli Durasıllı Kasabası - Durasıllı Kasabası Hakkında - Durasıllı Kasabası Tanıtımı - Durasıllı Kasabası Resimleri Bölge Ege Bölgesi İl Manisa İlçe Salihli Belediye Başkanı Mehmet Uygun Web Sitesi Durasıllı Belediyesi Resmi Sitesi Posta Kodu 45350 Alan Kodu 0236 734 ![]() ![]() ![]() ![]() Durasıllı, Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı bir kasaba'dır ![]() Coğrafi Konum E - 96, D - 300 karayolları üzerinde, Salihli'nin 12 km doğusunda bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() Tarihçe Kasaba, Osmanlı-Akkoyunlu savaşı'nın (1473 dolayları) sonunda Manisa'da okuyup büyüyen ve devlet yönetimini Manisa'da öğrenen Fatih Sultan Mehmet'in Akkoyunlu Devleti'nde yaşayan Türkmenleri bu bölgeye yerleştirmesiyle kurulmuştur ![]() ![]() Tarım Arazi ziraate elverişli olup, halkın %80'i tarımla uğraşmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Sanayi Durasıllı Organize Sanayi Bölgesi'nde 4 tuğla fabrikası(daha önce 8 idi), 2 tuz fabrikası, 1 palamut ve 1 yem fabrikası bulunmaktadır ![]() ![]() Nüfus 1980 yılı genel nüfus sayımından sonra nüfusunun 3000'e ulaşması nedeni ile belediye statüsüne geçerek, 1981 yılında yapılan yerel halk oylaması ile belediye kurulmasına karar verilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Eğitim ve Öğretim Yörede 1 ilköğretim okulu(Mimar Sinan İlköğretim Okulu) ve Celal Bayar Üniversitesi'nin Meslek Yüksek Okulu bulunmaktadır ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi KASABANIZA Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|