Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, eylül, ilköğretim, kırkağaç, manisa, okulu, oniki

Oniki Eylül İlköğretim Okulu Bilgileri Kırkağaç Manisa

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Oniki Eylül İlköğretim Okulu Bilgileri Kırkağaç Manisa

Oniki Eylül İlköğretim Okulu Hakkında - Oniki Eylül İlköğretim Okulu Tanıtım - Oniki Eylül İlköğretim Okulu Resimleri - Oniki Eylül İlköğretim Okulu İletişim

Oniki Eylül İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuz binası, 1881 yılında Hacı Haf başkanlığındaki komisyon tarafından toplanan iki yüz altın lira ile iki katlı ahşap bina olarak inşa edilmiştirO zamanlar ilk iptidaiye mektebi olarak alınmıştır Cumhuriyetin ilanından sonra yerine 4 odalı okul binası inşa edilmiştir 1908 yılında orta camii , eski bahçıvan pazarı diye alınan mevkide dağınık halde bulunan sıbyan mektepleri vardıBuradaki 285 öğrenci bu okula alınmış ve eğitim görmeleri sağlanmıştır

1927 yılında okulun adı Cumhuriyet Okulu olmuştur Zaman geçtikçe öğrenci sayısı artmış bu bina yetersiz gelmeye başlamıştır Durum böyle olunca 1951 yılında binaya ek yapılması kararlaşmış olup başöğretmen Bekir atanının teşebbüsü ile bir sınıf ve öğretmenler odası ilave edilmiştir Böylece okul beş sınıf bir öğretmenler odalı hale getirilmiştir ve Oniki Eylül İlkokulu adını almıştır Bu şekliyle şu anda yıkılmış olan bu okul 1997 yılına kadar eğitim öğretimi sürdürmüştür Öğrenci sayısının çoğalma nedeniyle beş sınıfın bir okul ihtiyacı karşılayamayacağından yeni çözümler aranmış olup bu amaçla yeni bir okul yapmak için yer aranmış ve girişimlerde bulunmuştur Bu çalışmaların sonucunda maliye hazinesine ait 931 metrekare, 360 oda, 18 nolu parseldeki arsaya(eskiden ceza evi –kadınlar komşu olarak kullanılan yer)2 katlı yedi derslikli okul yapılmış olup 1989 yılında Oniki Eylül İlkokulu eğitimini burada sürdürmeye başlamıştır

Eski okula ise sahip çıkılmadığından tarihi eser konumundaki bu bina zaman içerisinde yıkılarak yok olmuştur1982 yılında öğrenci sayısının 500'e ulaşması nedeniyle 1978 yılında hizmete başlayan bu binanın da ihtiyacı karşılayamaması ek bina yapılması için çalışmalar başlatılmıştır ve yıllarca ceza evi olarak kullanılan okulun yanındaki binanın yıkımından sonra boş kalan 360 oda, 19 nolu parsel 851 metrekarelik maliye hazinesine ait arsa Milli Eğitime teslim edilmiştir bu arsaya 1982 yılında hayır sever hemşerimiz Nebahat Dolman ve eşi Ali Rıza Dolman altı milyon lira bağışta bulunması ve Manisa valiliğinin on dört milyon lira katkılarından şu anda B blok olarak anılan 3 katlı dokuz derslikli bir salonu bu bina yaptırılmış ve 1983 – 1984 öğretim yılında hizmete açıllmıştır

Oniki Eylül İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Kırkağaç
Okulun Telefonu: 236 588 10 82
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: KOCA MEHMET AĞA MAH 53 SK NO:13
Okulun Web Adresi: http://onikieylulmebk12tr/
Okulun E-Posta Adresi: on_iki_eylul_i@hotmailcom
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Oniki Eylül İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - mebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com