|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| bilgileri, dadağlı, ilköğretim, manisa, okulu, sarıgöl |
Dadağlı İlköğretim Okulu Bilgileri Sarıgöl Manisa |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dadağlı İlköğretim Okulu Bilgileri Sarıgöl ManisaDadağlı İlköğretim Okulu Hakkında - Dadağlı İlköğretim Okulu Tanıtım - Dadağlı İlköğretim Okulu Resimleri - Dadağlı İlköğretim Okulu İletişim ![]() Dadağlı İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : Okulumuzun, Osmanlı İmparatorluğu döneminden bu yana var olduğu bilinmektedir ![]() Okulun bulunduğu mahalle Medrese Mahallesi olarak varlığını devam ettirmektedir Okulumuz Cumhuriyet döneminde de eğitim-öğretime devam etmiştir![]() Okulumuzun yeni alfabenin kabulünden bu yana eğitim öğretimi sürdürdüğü eski kayıtlardan anlaşılmaktadır ![]() Bu kayıtlarda komşu köylerden de(Afşar ,Alemşahlı) okulumuza öğrenci geldiği anlaşılmaktadır 1928’den günümüze kadar olan kayıtlar Yeni Alfabeye göre yapılmıştır![]() Okulumuz 1948 yılına kadar eğitim-öğretimi köy içindeki bir binada sürdürmüştür 1948 yılında okul şimdiki arazisine taşınmıştır 1948 yılında köy imkanlarıyla üç derslik, bir öğretmen lojmanı ve okul bahçesine bir adet tuvalet yapılmıştır![]() 1963 yılına kadar eğitim – öğretim burada devam etmiştir 1963’te mevcut bina yıkılarak yerine devlet tarafından üç sınıflık yeni bir bina yapılmıştır![]() Daha sonra köy imkanlarıyla okul bahçesine ilave dört derslik daha kazandırılmıştır 1978’de köyümüze Ortaokul açılmıştır ![]() 1982 yılında yine köy imkanlarıyla okula dört derslik, devlet tarafından da üç derslikli bir bina daha kazandırılmıştır ![]() Sarıgöl İlçesindeki ilk Anasınıfı 1983 yılında okulumuz bünyesinde açılmıştır Okulumuz böylece tek katlı, on dört derslikli bir okul haline gelmiştir![]() Okulumuz 1991 yılında Sarıgöl’de İlköğretim Okuluna dönüştürülen ilk okul olmuştur ![]() Mevcut binalar 2005 yılında yıkılarak yerine 12 derslikli yeni bina yapılmış ve 2007 yılında tekrar eğitim-öğretim faaliyetlerine başlanmıştır ![]() Okulumuzda 141 öğrenci öğrenim görmekte olup 54 öğrenci 3 merkezden taşıma ile okulumuza getirilmektedir ![]() Okulumuz 7 yıllık zorunlu eğitime tabi olup yıllık hizmet puanı 14'dür ![]() Öğretmenlerimiz Sarıgöl merkezde ikamet edip günü birlik servis araçları ile gidiş - geliş yapmaktadırlar ![]() Dadağlı İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Sarıgöl Okulun Telefonu: 236 872 85 01 Okulun Faksı: Okulun Adresi: Dadağlı Köyü Okulun Web Adresi: http://dadagli meb k12 tr/Okulun E-Posta Adresi: 262320@meb k12 tr - dadagliio@gmail comOkulun Ulaşım Bilgileri: Okulumuz Sarıgöl'e 13,Alaşehir'e 33,Manisa'ya 140,Denizli'ye de 65 km uzaklıktadır ![]() Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Dadağlı İlköğretim Okulu Resimleri : Kaynak : webrehberi biz - okulweb meb gov tr - meb gov trOkul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|
|
|