![]() |
İzmir Balçova İlçesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzmir Balçova İlçesiİzmir BALÇOVA İlçesi BALÇOVA Balçova, Anakent sınırları içerisinde yer alır ![]() batısında ve güneyinde Narlı dere, kuzeyinde ise İzmir körfezi ile çevrilidir ![]() ![]() 2000 yılı Genel Nüfus Sayımına göre, ilçenin toplam nüfusu 68 084`dür ![]() ![]() İlçede, 8 İlköğretim Okulu, 5 orta öğretim kurumu 1 Anaokulu bulunmakta; 8909 öğrenci 1415 kursiyerin eğitim gördüğü bu okullarda 491 öğretmen görev yapmaktadır ![]() İlçe'de 9 Eylül Üniversitesi`ne bağlı Tıp Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi ile İzmir Ekonomi Üniversitesi bulunmaktadır ![]() İlçede, 1 Üniversite Hastanesi, 1 Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Semt Polikliniği,4 Sağlık Ocağı, 1 AÇS/AP merkezi, 1 Verem Savaş Dispanseri,1 Özel Poliklinik, 3 Özel Dal Merkezi ile toplam 78 sağlık personeli ile hizmet vermektedir ![]() 1 Özel Göz Dal Merkezi, 2 Özel Sağlık Kabini, 2 Özel Hekim Muayenehanesi,20 Özel Diş Hekimi Muayenehanesi, ve 73 Eczane bulunmaktadır ![]() Balçova, (Agamemnon) Kaplıcaları, sağlık turizmi açısından önemli bir merkezdir ![]() özellikle İskandinav ülkelerine yönelik termal turizmin doğuşunu beraberinde getirmiştir ![]() ülkemizin turizm işletme belgeli termal tesislerinin başında gelir ![]() Doğal güzellikler açısından zengin olan ilçede; İnciraltı, Teleferik gibi rekreasyon alanlarını, ormanlar, çiçek seraları ve termal sular tamamlamaktadır ![]() Yeşil dokusunun bozulmamış olması, Balçova`yı seçkin bir yerleşim alanı olarak çekici kılmaktadır ![]() İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen bölge ısıtma sistemi kapsamında, 15852 konut jeotermal enerjiden yararlanmaktadır ![]() İlçe, son yıllarda, hipermarketlerin yoğunlaştığı, canlı bir ticaret merkezi niteliği kazanmıştır ![]() |
![]() |
![]() |
|