Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilçesi, izmir, kinik

İzmir Kinik İlçesi

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İzmir Kinik İlçesi

İzmir KINIK İlçesi

KINIK

Kınık, İzmir’in kuzeyinde yer alır İl merkezine uzaklığı 120 km’dir Kuzeyinde ve batısında Bergama; doğusunda ve güneyinde Manisa
ili topraklarıyla çevrelenir

İlçenin yüzölçümü 436 km2’dir 2 beldesi (Poyracık ve Yayakent) ve 29 köyü bulunmaktadır

2000 Yılı Genel Nüfus Sayımı`na göre toplam nüfusu 32109`dur Bu nüfusun 13136`sı merkezde, 18978`i belde ve köylerde yaşamaktadır

İlçede 31 İlköğretim Okulu, 4 Orta Öğretim Kurumu bulunmakta; İlköğretimde 3690 öğrencinin,Ortaöğrenimde 897 öğrencinin eğitim gördüğü bu okullarda
290 öğretmen görev yapmaktadır

İlçede, 1 Sağlık Ocağı,1 Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezi ile sağlık hizmetleri yürütülmektedirBu kurumlarda; 1 Çocuk Uzmanı,1 Aile Hekimi,
1 Pratisyen Hekim,2 Ebe ve 1 Hizmetli personel görev yapmaktadır

İlçenin ekonomik yapısı tarım, hayvancılık ve ormancılığa dayalıdır

İlçe adını Oğuz Türkleri’nin Bozoklar kolunun Kınık boyundan alır 1306 yılında Karesi Beyliği ile Türk dönemi başlamış, 1345 tarihinden sonra
Orhan Gazi zamanında Osmanlı yönetimine girmiştir İlçede Yıldırım Beyazıt Camii, İbrahim Ağazede Camii ve altı kemerli Su Kemeri önemli yapılardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com