Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çiğli, ilçesi, izmir

İzmir Çiğli İlçesi

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İzmir Çiğli İlçesi

İzmir ÇİĞLİ İlçesi

ÇİĞLİ

İzmir Körfezi’nin kuzeyinde, eski Gediz yatağının oluşturduğu ovada kurulmuş olan Çiğli ilçesinin yüzölçümü 97 km2 dir
Kuzeyinde Menemen, güneybatısında İzmir Körfezi, doğusunda Karşıyaka bulunmaktadır İlçenin denizden yüksekliği 1–150 m arasındadır

Yörenin genelde bataklık ve sazlık olması ve yeşil alanlara çok çiğ düşmesinden dolayı, ilk yerleşenler tarafından buraya "Çiğli" adının verildiği söylencelerde dile getirilmektedir
1893 yılında Yugoslavya’dan göç eden Türk kökenli göçmenler ile birlikte, Çiğli’nin bir yerleşim alanı olarak gelişmeye başladığı bilinmektedir

İlçede 1 alt kademe belediyesi ve merkezde de 22 mahalle bulunmaktadır 2000 yılı sayım sonuçlarına göre toplam nüfusu 113 543’dür Nüfusun 109 979`ü ilçe merkezinde,
3564’ü Sasalı alt kademe belediyesinde yaşamaktadır

İlçede, 27 İlköğretim Okulu, 13 Orta Öğretim Kurumu bulunmaktadırBu okullarda 96 sı idareci olmak üzere 1229 öğretmen görev yapmakta olup, 24548 öğrenci eğitim görmektedir

Sağlık Hizmetleri 1 Devlet Hastanesi, 12 Sağlık Ocağı, 1 Verem Savaş Dispanseri ve 1 SSemt Polikliniği ayrıca 1 Özel Hastane,1 Özel Sağlık polikliniği,1 Tıp Merkezi,
7 Özel hekim Muayenehanesi,15 Diş Hekimi Muayenehanesi,1 Sağlık Kabini, ve 48 Eczane tarafından verilmektedir

İlçe arazisinin 17829 dekarı tarım arazisidir Bu alanlarda bağcılık, zeytincilik ve pamuk yetiştiriciliği yapılır

Ülkemizin sayılı organize sanayi bölgelerinden biri olan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Çiğli’de kurulmuştur

Ülkemizin tuz ihtiyacının % 60’ını karşılayan Çamaltı Tuzlası ilçe sınırları içinde yer almaktadır

İçinde 220 tür kuşun barındığı, dünya kuşlarının başkenti olarak adlandırılan "İzmir Kuş Cenneti" önemli bölümüyle Çiğli`dedir 8 000 hektar alanda yer alan sazlıklar, adalar, yarımadalar ve
tuzla havuzları kuş cenneti için doğal bir ortam hazırlamıştır Kuş Cenneti içinde Lodos Tepe, Orta Tepe ve Poyraz Tepe adıyla anılan 3 tepecik bulunmaktadır Bu tepelerden; Tuz Tavaları,
Homa Dalyanı ve İzmir Körfezi`nin görünüşü olağanüstü güzelliktedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com