Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atçılar, bergama, izmir, köyü

Atçılar Köyü Bergama - İzmir

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atçılar - Atçılar Köyü - Atçılar Köyü Bergama - İzmir - Atçılar Hakkında - Atçılar Resimleri - Atçılar Tanıtım - Atçılar Bilgileri

İlçe : Bergama

İL : İzmir

Bergamanın güneyde sınır köyü olan Atçılar köyü Bergamanın en eski köylerindendirKomşuları olan köyler İsmailli,Koyuneli,yüksekköy,ve SekliktirBergamaya yaklaşık olarak 25 km uzaklıkta olan bu tarihi köyde, nüfusunun sahile yakın Kazıkbağlara çoğunlukla göç etmesi sonucu, köyün şu anki nüfusu 100 civarına gerilemiş bulunmaktadırçok güzel doğası ve geniş meraları olan köyde en büyük geçim kaynağı hayvancılık olmakla birlikte son zamanlarda hayvancılıkta gerilemiştirBir dönem halıcılık, Antep fıstığı, tütün, ve özellikle eski tarihlerde köyün kurulduğu yıllarda eski Osmanlı beyliklerine at yetiştiriciliği yapılmış

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır

Sağlık Evi - Var / Faal

Sağlık Ocağı - Yok

İlköğretim Okulu Var / Faal Değil - Taşımalı Eğitim Yapılıyor

PTT Şubesi Yok - PTT Acentası Yok

Su Şebekesi Var

Kanalizasyon Yok

Köy Muhtarı : MEHMET AKDENİZ

Muhtarlık Erişim Bilgileri :

Telefon : 0 (232) 668 11 46

Cep Telefonu : 0 (537) 223 84 99

Demografik Bilgiler :

Nüfusu : 2000 / 117

1997 / 108

İle Uzaklığı : 137 km

İlçeye Uzaklığı : 30 km

Rakım : 480 m

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Atçılar köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com