Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilçesi, izmir, selçuk

İzmir Selçuk İlçesi

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İzmir Selçuk İlçesi

İzmir SELÇUK İlçesi

SELÇUK

Selçuk İzmir`in güneyinde, İzmir-Aydın karayolu üzerinde yer alır Kuzeyde Torbalı, Doğuda Tire, güneyde
Germencik ve batıda Kuşadası ile çevrilidir İl merkezine uzaklığı 74 km`dir

İlçenin yüzölçümü 295 km2’dir 1 beldesi (Belevi) ve 8 köyü bulunmaktadır

2000 Yılı Genel Nüfus Sayımı`na göre toplam nüfusu 33594`tür Bu nüfusun 25414`ü merkezde, 8180`i belde ve köylerde yaşamaktadır

Selçuk`ta; 12 İlköğretim Okulu, 4 Orta Öğretim Kurumu,1 Halk eğitim Merkezi,1 Turizm Eğitim Merkezi bulunmakta; 5931 öğrencinin eğitim gördüğü bu
okullarda 294 öğretmen görev yapmaktadır

İlçede, sağlık hizmetleri 1 Devlet Hastanesi, 4 Sağlık Ocağı, 3 Sağlık Evi tarafından verilmektedir Devlet Hastanesinde toplam 111 personel,Sağlık Grup
Başkanlığına bağlı toplam 9 Personel,Sağlık Ocaklarında da toplam 47 personel görev yapmaktadır

1993 yılından bu yana Selçuk Devlet Hastanesi Uluslararası Hastaneler Federasyonu üyesidir

İlçenin ekonomisi ağırlıklı olarak turizme dayalıdır Bunun yanında tarım ve hayvancılıkta önemli bir gelir kaynağıdır

Selçuk, Antikçağın en önemli yerleşim yerlerinden biri olmuştur Selçuk`ta bulunan tarihi yapıların büyük bir bölümü ayaktadır
Efes ören yeri, Türk ve dünya turizmi açısından çok önemli bir merkezdir Efes Arkeoloji Müzesi ülkemizin en çok ziyaret edilen müzelerinin başında gelir

Selçuklu sanatının en önemli eserlerinden biri olan İsa Bey Camii Selçuk’tadır Cami, hem avlulu Türk Camii tipinin, hem de Anadolu sütunlu camilerinin bilinen en eski örneğidir

Selçuk`ta Şirince Köyü, kırsal turizmin güzel bir örneğidir Pamucak Plajı, kıyı turizminin çok daha gelişeceği bir alan olarak ortaya çıkmaktadır

EFES ANTİK KENTİ:

Tarihi MÖ5000`lere uzanan ve ilk çağın en ünlü şehirlerinden olan Efes, küçük menderes nehrinin sularını boşalttığı körfezin yakınında kurulmuştur
Doğu’ya açılan büyük ticaret yollarının başlangıç noktasında olması yanında, çok önemli bir dini merkez oluşu, tarihe büyük bir kent olarak geçmesini sağlamıştır

Bugün gezilen Efes Büyük İskender`in generallerinden Lysimachos tarafından Bülbül ve Panayır dağları arasındaki vadide MÖ 3yy da kurulmuştur
Kent Akdeniz`in önemli deniz ticaret merkezlerinden biri olmuştur MÖ 2yy`da Romalıların egemenliği altına giren Efes hızla gelişmeye başlamış ve
Roma İmparatorluğu`nun Küçük Asya`daki başkenti olarak MS 2yy`la kadar en parlak dönemini yaşamıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com