|
|
Konu Araçları |
bilgi, hakkında, halilbeyli, izmir, kemalpaşa, köyü |
Halilbeyli Köyü Hakkında Bilgi Kemalpaşa İzmir |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Halilbeyli Köyü Hakkında Bilgi Kemalpaşa İzmirHalilbeyli - Halilbeyli Köyü - Halilbeyli Köyü Kemalpaşa - İzmir - Halilbeyli Hakkında - Halilbeyli Resimleri - Halilbeyli Tanıtım - Halilbeyli Bilgileri İlçe : Kemalpaşa İL : İzmir Halilbeyli, İzmir ilinin Kemalpaşa ilçesine bağlı, 1870-1880 yıllarında Ruslar ve Avusturyalılar ile yapılan savaşlarda Bosna'nın elden çıkması ile Türkiye'ye göç eden Boşnaklar'ın yerleştiği köylerden biridir 1990'ların başına kadar Boşnakça'nın anadil olarak konuşulduğu köyde, özel televizyonların yaygınlaşması ve genç nüfusun eğitim için köy dışına çıkması ile Türkçe'nin kullanımı gün geçtikçe artmaktadır Köy, dışarıdan, özellikle doğu ve güneydoğudan gelen yerleşimcilere şimdiye kadar engel olmuştur Çevre Türkmen köyler ile iyi ilişkiler içinde olup, birbirleri ile kız alıp vermektedirler Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır Sağlık Evi - Yok Sağlık Ocağı - Var / Faal İlköğretim Okulu Var / Faal PTT Şubesi Yok - PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Var Köy Muhtarı : HÜSEYİN CANÖZ Muhtarlık Erişim Bilgileri : - Telefon : 0 (232) 881 65 25 Cep Telefonu : 0 (535) 511 44 18 Demografik Bilgiler : Nüfusu : 2000 / 2033 1997 / 2000 İle Uzaklığı : 45 km İlçeye Uzaklığı : 13 km Rakım : 190 m Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Halilbeyli köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|