Yahşelli Köyü Hakkında Bilgi Menemen İzmir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yahşelli Köyü Hakkında Bilgi Menemen İzmirYahşelli - Yahşelli Köyü - Yahşelli Köyü Menemen - İzmir - Yahşelli Hakkında - Yahşelli Resimleri - Yahşelli Tanıtım - Yahşelli Bilgileri İlçe : Menemen İL : İzmir Yahşelli, Menemen, İzmir'in bir köyüdür Nüfusu 2 321 kişidir![]() Menemen-Manisa yolunun 3 kilometresindedir Menemen'in kuruluşu M Ö 1000 yıllarında Eoliyenlerle İyonyalıların hudutlarını oluşturan Gediz (Hermos) nehrinin sol sahiline yakın olan bugünkü Yahşelli köyü civarındadır![]() Yahşelli köyü son olarak, Âİzmir 4 İdare Mahkemesi'nin 14 10 2005 gün, 2005/1119 sayılı kararıyla yeniden köy tüzel kişiliğine kavuşmuştur![]() YAHŞELLİ ÇAMLIĞI : Menemen Çamlığı veya halk arasında Emiralem olarak da adlandırılır 4 hektarlık kızılçam ormanı içinde kuruludur Menemen-Manisa karayolunun 3’üncü kilometresinde olup, İzmir’e uzaklığı 30 kilometredir Piknik alanı olarak hizmet vermektedir![]() Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır ![]() Sağlık Evi - Yok Sağlık Ocağı - Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil - Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok - PTT Acentası Var Su Şebekesi Var Kanalizasyon Var Köy Muhtarı : Muhtarlık Erişim Bilgileri : - Telefon : 0 (232) Cep Telefonu : 0 (-) Demografik Bilgiler : Nüfusu : 2000 / 2617 1997 / 3027 İle Uzaklığı : 40 km İlçeye Uzaklığı : 3 km Rakım : 25 m ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Yahşelli köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|
|
|