Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, ilköğretim, izmir, kemal, okulu, urla, şehit

Şehit Kemal İlköğretim Okulu Bilgileri Urla İzmir

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şehit Kemal İlköğretim Okulu Bilgileri Urla İzmir

Şehit Kemal İlköğretim Okulu Hakkında - Şehit Kemal İlköğretim Okulu Tanıtım - Şehit Kemal İlköğretim Okulu Resimleri - Şehit Kemal İlköğretim Okulu İletişim

Şehit Kemal İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Türkiye ile Yunanistan arasında 1923 yılında Lozan'da imzalanan protokol ile Türkiye'de yaşayan Rum Ortodokslarla, Yunanistan’da yaşayan Müslümanların zorunlu mübadelesi sonucunda ; 1923-1925 yılları arasında büyük göçler olmuş ve bu göçlerden Urla’ya da bir çok mübadil yerleştirilmiştir
Okulumuz iki ana binadan oluşmaktadır
1926-1927 yılları arasında -bugünkü Mermer Çeşme civarında- ( Elde edilen kayıtlarda Okulumuz 1930-1931 eğitim-öğretim yılında Dördüncü sınıfı bulunan bir okuldur) eğitim öğretim vermeye başlamıştır Daha sonra bu binanın ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle 1939 yılında yapılan binasına taşınmıştır
İki katlı ve kargir şeklinde -devlet imkanlarıyla- inşa edilen okulumuz ;Yeni, Sıra, Altıntaş, Yaka ve Rüstem Mahallelerinde iskan edilen Kavala, Girit, Boşnak ve Arnavut göçmenlerin çocuklarına hizmet vermek amacıyla, 1939 yılında bugünkü binasında hizmet vermeye başlamıştır İKİNCİ MEKTEP adıyla uzun yıllar hizmet veren okulumuza 1948-1949 eğitim-öğretim yılından itibaren; Urla’nın kurtuluşunda şehit düşen YÜZBAŞI KEMAL BEY’in adı verilerek; ŞEHİT KEMAL İLKOKULU adını almıştır
Zorunlu eğitimin kesintisiz sekiz yıla çıkarılması kapsamında; 1991 yılında okulumuz pilot okul seçilmiştir Eski binanın ihtiyaca cevap veremeyecek olması münasebetiyle; Milli Eğitim Bakanlığı’nca 1991 yılında temeli atılarak 1992 yılında inşası tamamlanan ek binamız dört katlı ve betonarme olarak inşa edilmiştir Ek bina 1992-1993 eğitim-öğretim yılında hizmete açılmıştır Okulumuzun adı da bu tarihten itibaren ŞEHİT KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU olmuştur

Eski binamızın depremden hasar görmesi dolayısıyla yıkılarak yeni 12 derslikli ana binamızın inşaatı devam etmektedir

Okulumuzda orta düzeyde zihinsel öğrenme yetersizliği olan bireylere eğitim veren , Özel Eğitim Sınıfımız vardır

Şehit Kemal İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Urla
Okulun Telefonu: 232 754 10 50
Okulun Faksı: 232 754 35 30
Okulun Adresi:
Okulun Web Adresi: http://287413mebk12tr
Okulun E-Posta Adresi: 287413@mebk12tr
Okulun Müdürü: Emine SİPAHİ(Vekil)
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı :
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Şehit Kemal İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com