Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beyağaç, denizli, geriçam, köyü

Geriçam Köyü - Beyağaç - Denizli

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Geriçam Köyü - Beyağaç - Denizli

Beyağaç Geriçam Köyü - Geriçam Köyü Hakkında - Geriçam Köyü Resimleri - Geriçam Köyü Tanıtım

GERİÇAM KÖYÜ TARİHÇESİ

İlk olarak Bozdağ Yörükleri gelip yerleştiği Geriçam Köyü'ne daha sonra Gumenderler, Hacılar ve Molla Ömerler Türkmenleri yerleşmiştir 1933 yılına kadar Muğla iline bağlı kalmıştır Ormanlık alanı Sandıraz (GÖLGELİ) Dağlarına göre geride kaldığı için ''Geriçam'' ismini almıştır

Eskere havalisinde (Beyağaç) en eski ilkokul Geriçam Köyü'ndedir 1921 yılında açılan okul belli bir süre Osmanlıca eğitim vermiştir Günümüzde ise köyün öğrencileri ilçe merkezinde Atatürk İlköğretim Okulu'na taşınmaktadır Eğitim konusunda Geriçam Köyü çevre köylere göre daha ileri düzeydedir

Geriçam Köyü, verimli tarım alanlarına ve bu arazileri sulama imkanına sahiptir Tütün işçiliği eski önemini kaybetmiş; kavak, badem, zeytin, elma gibi ağaç dikimi; sera, hayvan besi bitkileri ile bahçe tarımı önem kazanmıştır Köyün önemli bir kısmı ise Eskere Orman İşletmesi'nde işçilik, memurluk; maden işçiliği gibi faaliyetlerinden dolayı emekli olmuş ve çalışmaktadır

Muhtarlık ve iletişim bilgileri

Köyden bir görünüm

net - geriçam köyü sitesi

Köyünüzle ilgili bilgi ve resimleri bizle paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com