Akköy Köyü Didim Aydın |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Akköy Köyü Didim Aydınakköy köyü bilgileri - akköy köyü resimleri - akköy köyü tanıtım Akköy, Aydın ilinin Didim ilçesine bağlı bir köydür Tarihçe Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Aydın iline 93, Didim ilçesine 17 Km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 1233 1997 2438 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Akköy halkının genel geçim kaynağı tütündür Köy nüfusunun büyük bir bölümü geçimini tütüncülükle sağlarken, önemli bir bölümü de Ege Denizi'nin köye çok yakın olmasından dolayı balıkçılıkla sağlamaktadır Bunların dışında pamuk, zeytin ve seracılık da köy halkının geçim kaynakları arasında bulunmaktadır Akköy, gerek Didim'e (Dydma), gerekse Arkaik Milet (Miletos) şehirlerine yakınlığından dolayı turizm açısından önemli bir konumda bulunmaktadır Bu konumundan dolayı, köyün gelişimine az da olsa turizmin de katkısı bulunmaktadır Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır kaynak / yerel net / vikipedi özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|