![]() |
Afyonun Ünlü Yemekleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Afyonun Ünlü Yemekleri Ve TarifleriAfyonun Ünlü Yemekleri Afyonun Ünlü Yemekleri Nelerdir Afyonun Ünlü Yemeklerinin Tarifleri Afyon Şehrinin Kendine Özgü Bütün Tarihi Kültürel Ve Meşhur Yemekleri Ve Tarifleri Hakkında Gerekli Bilgiler Özbek Pilavı Malzemeler: 3 su bardağı pirinç 1 kg ![]() 6 su bardağı un 2 adet kuru soğan 4 adet havuç Ayçiçek yağı Hazırlanışı: Pirinç ve soğan yağda kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağzı Açık Malzemeler: Hamuru için: 2kg ![]() 125 gr ![]() 1/2 kg ![]() 1 fincan sirke 1 yemek kaşığı yoğurt Tuz ve su İç için: 500 gr ![]() 8 adet yumurta 1 adet maydanoz tuz, karabiber Hazırlanışı: Un , tuz sirke yoğurt ve su karışımı kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katlanan bezeler küçük kare parçalar halinde kesilir ![]() ![]() Diğer tarafta iç malzemeleri karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırma Baklavası Malzemeler: 4 su bardağı un 250 gr ![]() 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 fincan süt 1 çay bardağı ceviz Şurubu için: 4 su bardağı şeker 3 ![]() Hazırlanışı: Tavada çiçek yağı kızdırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 200 derece fırında pembeleşinceye kadar yarım saat pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|