|
|
Konu Araçları |
ağustos, afyonkarahisar, bilgileri, ilköğretim, merkez, okulu |
27 Ağustos İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Afyonkarahisar |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
27 Ağustos İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Afyonkarahisar27 Ağustos İlköğretim Okulu Hakkında - 27 Ağustos İlköğretim Okulu Tanıtım - 27 Ağustos İlköğretim Okulu Resimleri - 27 Ağustos İlköğretim Okulu İletişim 27 Ağustos İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : Afyonkarahisar Merkez İlköğretim okullarından biri de 27 Ağustos İlköğretim Okulu' dur Okulumuz binasının inşaatına 1921 yılında başlanarak, 1922 yılında bitirilmiştir Okulumuz binası ilk olarak Rumlar tarafından Sağlık Ocağı olarak kullanılmıştır 8 yıl hizmet verdikten sonra 1930 yılında Sua-yi Milliye adıyla Öğretmen Okulu olarak 5 yıl hizmet vermiştir Okulumuz binası 1935 yılından itibaren 4 yıl Rum Hastanesi olarak 1939 yılına kadar hizmet vermiştir Sonra 1 yıl Öğretmen Okulu olarak kullanılmıştır Daha sonra 1940 yılında Erkek Sanat Enstitüsü olarak kullanılmaya başlanmış, Erkek Sanat Enstitüsüne 7 yıl hizmet verdikten sonra 1947 yılında Afyonkarahisar'ın kurtuluş günü olan 27 Ağustos İlköğretim Okulu adını alarak öğretime açılmıştır 10 yıl ilkokul olarak hizmet verdikten sonra, 1957 yılında bina Ziraat Okulu'na devredilmiştir 27 Ağustos İlkokulu bu sırada Sahipata İlköğretim Okulu bitişiğinde bulunan şahsa ait bir evi kiralayıp 4 yıl eğitim öğretim hayatını sürdürdükten sonra 1961 yılında tekrar eski binasına dönerek öğretime devam ediyor Binalar 1962 yılında tadilattan geçiriliyor Binalardan birisi ticaret lisesi, diğeri ilkokul olarak 1964 yılında öğretime tekrar başlıyor Ticaret lisesinin kullandığı bina daha sonra Sağlık Meslek Lisesi ve Veterinerlik Fakültesi olarak da kullanılmıştır Binalar hali hazırda 27 AĞUSTOS İLKÖĞRETİM OKULU olarak kullanılmaktadır Okulumuzda ikili eğitim - öğretime devam edilmektedir Fiziksel Özellikleri : Okulumuzda 3 bina bulunmaktadır Bu binalarda 1 BT Sınıfı, bir Fen Labaratuvarı, 1 Anasınıfı, 1 çok amaçlı salon ve 13 sınıf bulunmaktadır 27 Ağustos İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Merkez Okulun Telefonu: (272) 213 07 75 Okulun Faksı: Okulun Adresi: Hamidiye Mahallesi Okulun Web Adresi: http://27agustosmebk12tr/ Okulun E-Posta Adresi: 437602@mebk12tr Okulun Ulaşım Bilgileri: Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok 27 Ağustos İlköğretim Okulu Resimleri : Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - mebgovtr Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|