Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağustos, afyonkarahisar, bilgileri, ilköğretim, merkez, okulu

27 Ağustos İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Afyonkarahisar

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

27 Ağustos İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Afyonkarahisar

27 Ağustos İlköğretim Okulu Hakkında - 27 Ağustos İlköğretim Okulu Tanıtım - 27 Ağustos İlköğretim Okulu Resimleri - 27 Ağustos İlköğretim Okulu İletişim

27 Ağustos İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Afyonkarahisar Merkez İlköğretim okullarından biri de 27 Ağustos İlköğretim Okulu' dur Okulumuz binasının inşaatına 1921 yılında başlanarak, 1922 yılında bitirilmiştir Okulumuz binası ilk olarak Rumlar tarafından Sağlık Ocağı olarak kullanılmıştır 8 yıl hizmet verdikten sonra 1930 yılında Sua-yi Milliye adıyla Öğretmen Okulu olarak 5 yıl hizmet vermiştir

Okulumuz binası 1935 yılından itibaren 4 yıl Rum Hastanesi olarak 1939 yılına kadar hizmet vermiştir Sonra 1 yıl Öğretmen Okulu olarak kullanılmıştır

Daha sonra 1940 yılında Erkek Sanat Enstitüsü olarak kullanılmaya başlanmış, Erkek Sanat Enstitüsüne 7 yıl hizmet verdikten sonra 1947 yılında Afyonkarahisar'ın kurtuluş günü olan 27 Ağustos İlköğretim Okulu adını alarak öğretime açılmıştır 10 yıl ilkokul olarak hizmet verdikten sonra, 1957 yılında bina Ziraat Okulu'na devredilmiştir

27 Ağustos İlkokulu bu sırada Sahipata İlköğretim Okulu bitişiğinde bulunan şahsa ait bir evi kiralayıp 4 yıl eğitim öğretim hayatını sürdürdükten sonra 1961 yılında tekrar eski binasına dönerek öğretime devam ediyor

Binalar 1962 yılında tadilattan geçiriliyor Binalardan birisi ticaret lisesi, diğeri ilkokul olarak 1964 yılında öğretime tekrar başlıyor

Ticaret lisesinin kullandığı bina daha sonra Sağlık Meslek Lisesi ve Veterinerlik Fakültesi olarak da kullanılmıştır

Binalar hali hazırda 27 AĞUSTOS İLKÖĞRETİM OKULU olarak kullanılmaktadır

Okulumuzda ikili eğitim - öğretime devam edilmektedir

Fiziksel Özellikleri :

Okulumuzda 3 bina bulunmaktadır Bu binalarda 1 BT Sınıfı, bir Fen Labaratuvarı, 1 Anasınıfı, 1 çok amaçlı salon ve 13 sınıf bulunmaktadır

27 Ağustos İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Merkez
Okulun Telefonu: (272) 213 07 75
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: Hamidiye Mahallesi
Okulun Web Adresi: http://27agustosmebk12tr/
Okulun E-Posta Adresi: 437602@mebk12tr
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

27 Ağustos İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - mebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com