![]() |
Zonguldak Yöresi Göceli Tarhana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zonguldak Yöresi Göceli TarhanaGöceli Tarhana Malzemeler: 2 kg katı yoğurt 1 kg çekilmiş göce (buğday kırığı) 1/2 kg un 1/2 kg süt 2 yumurta tuz Yapılışı: sütün tamamını kaynatıp içine göcenin yarısını at,kaynayınca söndür ![]() ![]() Bir tepside kalan göceyi, unun tamamını ve pişirdigin göceyi soğuyunca karıştır ![]() Büyükce bir leğende yoğurdu yoğur; üstüne yumurtaları kır,karıstır ![]() ![]() yoğurma işlemini avucunla sıka sıka yap ![]() ![]() ![]() Yoğurma işlemini akşamdan yapılıp sabaha kadar üstü örtülü bekletilir ![]() ![]() ![]() ![]() parcalar tamamen kuruduktan (yaklaşık 2-3 gün) sonra toplanır ![]() ![]() Tavsiye: Sabahleyin dökülen tarhanadan biraz ayırıp öyle ıslak pişirirsen oda cok lezzetli olur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|