![]() |
Danişmentli Köyü Ereğli Zonguldak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Danişmentli Köyü Ereğli Zonguldakdanişmentli köyü bilgileri - danişmentli köyü tanıtım - danişmentli köyü resimleri Danişmentli, Zonguldak ilinin Ereğli ilçesine bağlı bir köydür ![]() ===Tarihi===köyde önceden bir kadı varmış herkes ona daanışmaya geliyormuş o yüzden danişmentli olmuş ![]() Kültür Köyün gelenekleri kadınlar köye özel yerel kıyafet giyerler (şalvar,poğ,eşarp,vs ![]() ![]() Coğrafya Zonguldak iline 75 km, Ereğli ilçesine 14 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() ![]() ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 ne yakın 2000 914 1997 990 Ekonomi Köyün ekonomisi önceleri hayvancılık ve tarıma dayalı olsada özelliklede son zamanlarda fındık tarımı gelişmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004-2009-? -ERCAN YILMAZ(günümüz itibariyle 1 ![]() ![]() 1994-2004 - HÜSEYİN DUMAN(2 dönem muhtarlık yapmıştır ![]() 1994 - Selahattin Bayar(1 dönem muhtarlık yapmıştır ![]() 1984-1989 -Mustafa Temel (2 dönem muhtarlık yapmıştır ![]() 2009-2014 MUHTAR ADAYLARI: - Şuan hala muhtar olan ERCAN YILMAZ muhtarlık için tekrar aday olmuşur ![]() ![]() - Diğer aday ise MEHMET SEVİM dir ![]() Köyde seçim propagandası nasıl yapılır? Köyde adaylar kendilerini destekleyen kişilerle beraber kahveleri dolaşarak gnellikle seçmenlerle orada buluşurlar ![]() ![]() ![]() ![]() Köy genel bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ancak ilköğretim okulu günümüz itibariyle 2 derslikten oluşmakta ve 90 na yakın öğrenci bu okulda eğitim görmekte okulu yetersizliğinden dolayı öğrenciler sabahçı ve öğlenci olarak 2 grupta eğitim vermektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|