Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börtme, havuç, yöresi, zonguldak

Zonguldak Yöresi Havuç Börtme

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zonguldak Yöresi Havuç Börtme



HAVUÇ BÖRTME (ZONGULDAK)

MALZEME:

Havuç 1 kg
Kırmızı pul biber 1 çay kaşığı
Zeytinyağı 3/4 su bardağı
Tuz
Sarımsak 4 diş
Süzme yoğurt 2 su bardağı

YAPILIŞI:
Havuçları kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin Sarımsakları dövün, süzme yoğurt ile çırparak karıştırın Yağı tencerede kızdırıp havuçları içine atın, karıştırarak yağa bulanmalarını sağlayın Tuzu ve biberi katıp, kapağını kapatarak 4-5 dakika orta ateşte pişirin Ateşten indirip 5 dakika ılınmaya bırakın Ilınmış havuçları, sarımsaklı yoğurt ile karıştırın Bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.