Kardeşler Köyü Zonguldak |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kardeşler Köyü ZonguldakKardeşler Köyü - Kardeşler Köyü Zonguldak - Kardeşler Köyü Hakkında -Kardeşler Köyü Resimleri Zonguldak Bilgiler Nüfus 868 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 67000 Alan Kodu 0372 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Zonguldak İlçe Merkez Kardeşler, Zonguldak ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur Kültür Köyün gelenekleri geçmişten günümüze gelen türk örf ve adetlerine göre devam etmiştir köyde yapılan yemekler köyde yetişen bitkiler doğrultusundadırbaşlıca yapılan yemekler ıslama,mancarmalay Coğrafya Zonguldak merkezine 12 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 868 1997 749 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır bunun yanında maden ocaklarında çalışan ve bu kurumlarda çalışıp emekli olan kişiler ile devam etmektedir Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Nedim BEKAR 1999 - Musatafa Ali AÇIKGÖZ 1994 - Musatafa Ali AÇIKGÖZ 1989 - Musatafa Ali AÇIKGÖZ 1984 - Musatafa Ali AÇIKGÖZ Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı yoktur ama sağlık evi vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Köyünüze Ait Resim Ve Bilgileri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|