![]() |
Esenler Köyü Hakkında Bilgi Ereğli Zonguldak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Esenler Köyü Hakkında Bilgi Ereğli Zonguldakesenler köyü bilgileri - esenler köyü tanıtım - esenler köyü resimleri Esenler, Zonguldak ilinin Ereğli ilçesine bağlı bir köydür ![]() daha önce zindancılara bağlı olan sakalar ve piller mahalleleri buradan ayrılarak Esenler Köyü ismini almışlardır ![]() Kültür Ment deresinde her yıl Hıdrellez kutlamaları yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halkın yemek kültürü çoğunlukla yeşillik ağırlıklıdır ![]() ![]() Köyde eğitim seviyesi yüksek olup üniversite okuyan sayısı her geçen gün artmaktadır ![]() Coğrafya Zonguldak iline 82 km, Ereğli ilçesine 42 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 420 1997 409 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - İsmet Çakır 1999 - Tahsin Şen 1994 - Tahsin Şen 1989 - Muharrem Malhatun 1984 - Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|