Halaşlı Köyü Hakkında Bilgi Ereğli Zonguldak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Halaşlı Köyü Hakkında Bilgi Ereğli ZonguldakEreğli Halaşlı Köyü - Halaşlı Köyü Hakkında - Halaşlı Köyü Tanıtımı - Halaşlı Köyü Resimleri İlçe: EREĞLİ İl: ZONGULDAK Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 528 1997 491 İle Uzaklığı: 82 km İlçeye Uzaklığı: 22 km Rakım: 200 m İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Özellikle son yıllarda yaygınlaşan fındık tarımı ileri gelmektedir Ayrıca köyün büyük bir kısmı Erdemir, TTK gibi yerlerde işçi olarak çalışmaktadırlar![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Özcan Özçiçek 2004 - Özcan Özçiçek 1999 - Temel Özçiçek 1994 - Temel Özçiçek 1989 - Temel Özçiçek 1984 - Temel Özçiçek Altyapı bilgileri Köyde ilkokul bulunmaktadır İLköğretim 3 sınıfa kadar eğtim & öğretim yapılmaktadır 3-5 sınıfa geçen öğrenciler, yaklaşık 1 Km uzklıktaki Abdi Köyü İlköğretim Okulu'na gitmektedirler 5 Sınıfı bitiren öğrenciler Taşımalı eğitim ile yaklaşık 2 Km uzaklıktaki Kurtlar İlköğretim Okulu'na devam etmektedirler![]() Köyde sağlık ocağı bulunmamaktadır ancak; yaklaşık 2 Km uzaklıktaki Kurtlar Köyü Sağlık Ocağı'ndan faydalanılmaktadır ![]() Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|
|
|