Yaykıl Köyü Gerze Sinop |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaykıl Köyü Gerze SinopSinop Köyleri - Yaykıl Köyü Gerze - Yaykıl Köyü Hakkında - Yaykıl Köyü Resimleri Bilgiler Nüfus 937 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 57600 Alan Kodu 0368 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Sinop İlçe Gerze Yaykıl, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köydür Tarihi eskiden köye gelen biri namaz kılacakmış ama kıblenin ne tarafta olduğunu bilmemektedir hayvan otlatmakta olan bir çobana sormuştur kıble yönünüçoban da bilmediği için elindeki yaygıyı yay da kıl farketmez demiştir o günden beri köyün adı yaykıl kalmıştır Eğitim Köyde 110 öğrenci mevcutlu bir taşımalı ilköğretim okulu bulunmaktadır (okulun resmi web sitesi Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Sinop iline 31 km, Gerze ilçesine 7 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 937 1997 958 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Ahmet Tiryaki 1999 - Ahmet tiryaki 1994 - Selahattin Baş 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Köyde, içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi yoktu ama 2006 yılında yapıldı Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|