Maruf Köyü Boyabat Sinop |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Maruf Köyü Boyabat SinopSinop Köyleri - Maruf Köyü Boyabat - Maruf Köyü Hakkında - Maruf Köyü Resimleri Sinop Bilgiler Nüfus 112 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 57200 Alan Kodu 0368 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Sinop İlçe Boyabat Maruf, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adının, bir zamanlar çevredeki tek okulu olan köy olduğu için maarif kelimesinden geldiği tahmin edilmektedir Kültür Geleneksel orta karadeniz kültürü gözlenirKendine özgü bir şivesi vardırmaruf köyününü meşhur yemekleri kendi yöresinde yetişen pirinçten yapılan pilav,keşkek,tarhana çorbası'dır Coğrafya Sinop merkeze 107 km , Boyabat'a ise 17 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 94 2000 112 1997 129 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Maruf'un, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Yıllara göre köy muhtarları: 2009 - ÜMMET ÇAKIR 2004 - Veli KİRİŞ 1999 - FAHRİ ÇAKIR Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu var ve kullanım dışıdır ancak taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Yine köyde tarım merkezi vardırKöy grubu tarım merkezidir ve bir mühendis vardırPtt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|