Sinop Şiirleri - Sinop İle İlgili Şiirler |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sinop Şiirleri - Sinop İle İlgili ŞiirlerSinop Şiirleri Sinop Şiirleri çok güzel, En güzel Sinop Şiirleri, Güzel Sinop Şiirleri, Sinop Sinop Türküsü Hiç kesilmez şu Sinop’un rüzgârı Hem baharda eser, hem de yazları Doldurur gözlere, kumu tozları Sinop seni yeller alsın götürsün Sinop kalesinden deniz görünür Yağmur yağar, her yer sise bürünür Bahar gelir, yeşillere sarınır Sinop seni eller alsın götürsün Sinop’un yolları hep çakır çukur Arabalar gider takır da tukur Sinop’un elinden çektiğim nedir Sinop seni yollar alsın götürsün Engine de deli gönül engine Ben vuruldum şu denizin rengine Gurbet bir dert oldu Remzi Zengin’e Sinop seni seller alsın götürsün ----------------------------------- Sinop Güzellemesi Boztepe burnunda Kalekent şehri, Tarihlerden gelen anıdır Sinop Limanı, balığı, masmavi nehri; Görmeyene özde tanıdır Sinop Bitmiyor rüzgârı, yağmuru, yaşı; Yolların engebe, hep çakıl taşı Damakta hoş tattır her türlü aşı, Yemek-içmek olsa konudur Sinop Akliman’da piknik yerleri olsun, Karakum, Akgöl’e gelen yer bulsun Sofralar kestane, mısırla dolsun Hasret çekenlerin canıdır Sinop Mısır çorbasıdır sofralarda şah, İçli tava yiyen çeker “Maşallah” Nokul’u nazardan korusun Allah, Turizm cennetinin hanıdır Sinop Boyabat’ı sular şanlı Gökırmak, Durağan’da coşar can Kızılırmak; Sinop Kalesi'nden manzaraya bak, Tarihte ülkemin kanıdır Sinop Keten, çember dokur, nakış atılır; Zıpka, göynek, pıta, alıp satılır Deniz şenliğine Gerze katılır, Yağlı güreşlerin şanıdır Sinop Erfelek’te görüp Kuz Tepesi’ni, Dikmen’de tadarsın her meyvesini Dinlersin her türlü kuşun sesini, Çiçeklerde rengin tonudur Sinop Saraydüzü’nde ev gezenler bilir, Türkeli’nde duvak çözenler bilir; Mehir töresini yazanlar bilir; Dağ ile denizin önüdür Sinop Ayancık’ta Keten Festivali var, Yöre halkı dosttur onu sıkı sar Erikli köyünde hiç görülmez kar, Akliman, Hamsaroz ünüdür Sinop Efsane‘yi Sinop sevdası almış, Kavuşuruz diye, hayale dalmış Uçan martılarla bir selam salmış, Yüreğinde sönmez anıdır Sinop --------------------------------- Sinop Sinop Diye Çarpar Yüreğim Sığırcık sürüleri gezinir göğünde Yeşil başlı ördekler iner göllere Gözlerini yumsan, dinlesen Her bülbül sesi çizer güzellikleri Dört yanına karadeniz vurur Kayaları yalar durur dalgalar Uzaklardaki memleketimi özlerim Sinop Sinop diye çarpar yüreğim Asırlık ulu ağaçlar gibi Gök yüzüne kaldırır başını dağlar Her ıslık sesinde tüter dumanı Özlem kokulu hicazkar şarkılar Kimler geldi, kimler geçti otağından Her kuytusuna hasreti dokudular Şiirlerle ördüler zamanı Türkülere sardılar sevdaları Ak köpüklerle sulanan çakıllar Acıyı bal eylediler binbir ümitle Bir yanım Sabahattin Ali’yi dinler Bir yanım Sandıçı Şükrü’yü Fener alıp sokakları dolaşmaya gerek yok Her adımda Diyojen gizlidir kaldırımlarda Yeşilden maviye dönen Turkuvaz tablolara benzer memleketim Bir kartal gibi dağlarını özler Sinop Sinop diye çarpar yüreğim --------------------------------- Güzel Sinop'um Analar yavruyu kucaklar gibi Sar beni güzelim, güzel Sinop'um Yüreğe kurulu bir sevda gibi Bekle beni canım, güzel Sinop'um İçime nakış nakış dokundu sevdan Gözümün önünde tüter durursun Sarıkum, Hamsaroz, Akliman derken Surlarına selam söyle Sinop'um Ayancık gözümü açtığım yuva Erfelek şelaleler saklar koynunda Çangal Dağlarında Akgöl'ü duy da Yatağında rahat uyu Sinop'um İç liman-dış liman iki yanında Karadeniz taşar dört bir yanında Boyabat'ta, çeltik tarlalarında Gerze'den yüzünü göster Sinop'um Türkeli, Durağan yavrumuz bizim Saraydüzü, Dikmen canımız bizim Sana feda olsun, kanımız bizim Yüreğinde bizi sakla Sinop'um Atamdan armağan güzel Sinop'um |
|