Yağbasan Köyü Tekkeköy Samsun |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağbasan Köyü Tekkeköy SamsunSamsun İli Köyleri - Yağbasan Köyü Hakkında -Yağbasan Köyü Tanıtımı - Yağbasan Köyü Resimleri Samsun Bilgiler Nüfus 1014 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 55300 Alan Kodu 0362 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Samsun İlçe Tekkeköy Yağbasan, Samsun ilinin Tekkeköy ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Eski zamanda köyde yaşayan Rum'lar kışın yiyecek depolamak maksadıyla ürettikleri yağları testilere koyup toprağa basarlarmışYağbasan ismide burdan türemektedirBu isimi yine Rum'lar koymuştur Yemekleri; pilav yahni, keskek, tavuklu pilav, pancar çorbası Genellikle halk karadeniz kökenli olduğu için Karadeniz bölgesi yemek kültürü hakimdir Coğrafya Samsun iline 35 km, Tekkeköy ilçesine 21 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 1014 1997 1348 Ekonomi Köyün ekonomisi 2000'li yıllardan önce tütün üretimine bağlıydıFakat 2000'li yıllardan sonra ekonomi fındık üretimmine ağırlık vermiştirTütün üretilmemesinin sebebi ise: Bu işin zor ve zahmetli olmasıdırAyrıca tütünün para etmemesi de ayrıca bir etkendirköyümüz insanları şimdi fındık üretimi artırarak şehrimizi bir fındık şehri yapma konusunda emin adımlarla ilerlemektedir Altyapı bilgiler Köyde,okul vardırAma ilk öğretim okulu olduğu için yerine daha elverişli bi okul yapılmsı maksadıyla okul imha edilmiştirYerine köyümüz insanlarının çabalarıyla,yaptıkları yardımlarla ve devletin okulu üstlenmesi ile ilk ve orta öğretim bulunan 4 katlı bir okul yapılmıştır içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon internet vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|