Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bafra, köyü, sahilkent, samsun

Sahilkent Köyü Bafra Samsun

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sahilkent Köyü Bafra Samsun

Samsun İli Köyleri - Sahilkent Köyü Hakkında -Sahilkent Köyü Tanıtımı - Sahilkent Köyü Resimleri

Samsun
Bilgiler
Nüfus 342 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 55400
Alan Kodu 0362
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Samsun
İlçe Bafra

Sahilkent, Samsun ilinin Bafra ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Deniz kenarında sahil de kent görünümünde bi köy olduğu için zamanın büyüklerinden HÜSAMETTİN CEBECİ köye sahilkent adını vermiştir

ayrıca türbesi vardır eski adı gelemare köyünün tekke mahallesidir daha sonra zamanın büyüklerinden HÜSAMETTİN CEBECİ nin
girişimiyle köy kimliğine kavuşmuştur

Kültür

Köyün [[gelenek]askere giden erkeklere veda gecesi düzenlenir köyün halkı ordudan göç edenlerden oluştuğu için birbiriyle akraba olanların sayısı çoktur buda köyün birlikteliğini, birlikte hareket etmesini sağlamıştır bu yüzden komşu köyler köye gıpta ile bakmaktadırlar
Coğrafya

Samsun iline 70 km, Bafra ilçesine 16 km uzaklıktadıristanbula uzaklıgı 725 km dir ankaraya ise 330 km uzaklıkladır
İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindediryazları sıcak ve bol nemli bir iklime sahip olduğu için köyde çeltik üretimi ana geçim kaynağını oluşturur
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 600
2000 342
1997 -
Ekonomi

Köyün ekonomisi ana geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır balık çılık ta önemli geçim kaynaklarından dır köyün bazı kesmi için (CANISI VE CANISI 1 TEKNESİ ) KÖYÜN EN ÖNEMLİ BALIKÇI TEKNELERİNDENDİR
Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır enson mahalli seçimleri tek adayıyla halim albayrak olmuştur muhtar azaları:turan akpınar,durmuş alan şaban ataseven,hamit şimşek Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

1994 HÜSAMETTİN CEBECİ

1994-2009 halim albayrak
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır düdmen dağı eteklerinden 90 km hat mesafesi le köye ulaştırılmıştırkanalizasyon şebekesi yokturPtt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardı

Köy Muhtarı:

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:

Cep Telefonu:

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:
2000

342
1997

0
İle Uzaklığı:
66 km

İlçeye Uzaklığı:
16 km

Rakım:
4 m

Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Var / Faal Değil
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Yok
Su Şebekesi
Yok
Kanalizasyon
Var

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com