![]() |
Yukarıelma Köyü Alaçam Samsun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yukarıelma Köyü Alaçam SamsunSamsun İli Köyleri - Yukarıelma Köyü Hakkında -Yukarıelma Köyü Tanıtımı - Yukarıelma Köyü Resimleri Samsun Bilgiler Nüfus 978 (2000) Nüfus Yoğunluğu kalabalık değil/km² Koordinatlar Posta Kodu 55800 Alan Kodu 0362 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Samsun İlçe Alaçam Yukarıelma, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi bölge daha yeni yerleşmeye açılınca herkes yer beğenmeye çalışırken aşağı düzlüklerden aşıra sinek nedeniyle yukarıda bir tepedeki büyük bir elma ağacının oraya çıkalım demişler sonra yerleşmişler bu bölgenin adı da yukarı elma olmuş Kültür köyün başlıca yemekleri mısır çorbası , buğday keşkeğ, yarmadan yapılan ve içine tavuğun göğüs eti katılan hersedir ![]() Coğrafya Samsun iline 72 km, Alaçam ilçesine 12 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 978 1997 1005 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: Seçim Yılı Muhtar 2004 1999 1994 1989 1984 Köy Muhtarı: Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 978 1997 1005 İle Uzaklığı: 72 km İlçeye Uzaklığı: 12 km Rakım: m Sağlık Evi Var / Faal Değil Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Var Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Var Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|