![]() |
Sakızlık Köyü Asarcık Samsun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakızlık Köyü Asarcık SamsunSamsun İli Köyleri - Sakızlık Köyü Hakkında -Sakızlık Köyü Tanıtımı - Sakızlık Köyü Resimleri Samsun Bilgiler Nüfus 224 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 55860 Alan Kodu 0362 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Samsun İlçe Asarcık Sakızlık, Samsun ilinin Asarcık ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi 93 HARBİNDE UBIH ÇERKEZLERİ YERLEŞMİŞTİR Kültür Köyün çogunlugu cerkez olup Kendine özgü yemekleri vardır bunlar adlarıdegişik ama tatları enfes yemeklerdir adları HALUJ METAZ HAÇIKAPSİ ÇERKEZPASTASI bunlar gibi Coğrafya Samsun iline 70 km uzaklıgındadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 224 1997 218 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır 2004 - YAŞAR GÜNEr 1999 - REFİK VURAL 1994 - ŞABAN ATLI 2009 ---- PAŞA Güngör Köy Muhtarı: Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 224 1997 218 İle Uzaklığı: 80 km İlçeye Uzaklığı: 10 km Rakım: 800 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Var Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|