![]() |
Kasnakçımermer Köyü - Bafra - Samsun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kasnakçımermer Köyü - Bafra - SamsunBafra Kasnakçımermer Köyü - Kasnakçımermer Köyü hakkında - Kasnakçımermer Köyü resimleri - Kasnakçımermer Köyü tanıtım Kasnakçımermer Köyü, Samsun ilinin Bafra ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi : Köyümüzde eskiden (DÜZEN)derler harman da tahıl çıkartmak için kullanılan tahtanın altındaki kesici taşlardan vardır bu taşlar sayesinde adı (MERMER) koymuşlar KASNAKÇI adı ise elek kalbur deriz bunların dışındaki ağaç yapının ismi kasnak'tır bu köyde kasnak olan ağaç türü hangisi bilmiyorum ama çok varmış ve burda üretilirmiş bu yüzden (KASNAKÇI)ismide burdan geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür : Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() Coğrafya : Samsun iline 42 Km ![]() ![]() ![]() İklim : Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Yıllara göre köy nüfus verileri : Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 - 580 1997 Ekonomi : Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Bafra Kasnakçımermer Köyü Muhtarı: Kadir Metin Telefon Numaraları : ? Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: Azalarımız 2009 - Kadir Metin :mevlüt kayaoğlu-Hasan Ay-Sebahattin Altun 2004 - Kadir Metin :Cevat Aydın-Arif Ay 1999 - Kadir Metin :Cemalettin Keleş-Necati Sarı-Bekir Akyüz-Avni Ceylan 1994 - Kadir Metin :Cemalettin Keleş-Necati Sarı-Bekir Akyüz-Arif Ceylan 1989 - Kadir Metin :Cemalettin keleş-Necati Sarı-Ali ceylan-Hasan ay 1984 - Kadir Metin : Cemalettin Keleş-Necati Sarı- Hasan Ay Bafra Kasnakçımermer Köyü Altyapı bilgileri : Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Bafra Kasnakçımermer Köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|