![]() |
Sarıçevre Köyü Hakkında Bilgi Bafra Samsun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarıçevre Köyü Hakkında Bilgi Bafra SamsunSarıçevre Köyü Bafra - Sarıçevre Köyü Hakkında - Sarıçevre Köyü Resimleri - Sarıçevre Köyü Tanıtım Samsun Bilgiler Nüfus 533 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 55400 Alan Kodu 0362 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Samsun İlçe Bafra Sarıçevre, Samsun ilinin Bafra ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Bafra'nın en eski köylerinden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri Sarıçevre Köyü'nde yıllardır yaşatılan; düğünlerde davul zurna eşliğinde gençlerin her haneden düğün için yapılan baklava, börek vs toplanıp düğün evine getirilmesi, düğünlerin 3 gün sürmesi, 5 Mayıs akşamı ateş yakıp üstünden atlamalar, hıdırellez günü de yapılan kutlama ve eğlenceler, bu buna benzer gelenekler bir çok beldede olduğu gibi Sarıçevre Köyü'nde de anılarda kalmıştır ![]() ![]() ![]() Köyde yaşayanların başlıca yemekleri şunlardır: Miş horiz tavuk ve pirincin fırında pişirilmesiyle oluşur, filiye cıvık hamur ve yogurt kaymağından yapılır, pırasa böreği, purpeç yogurtlu börek, tarhana çorbası, asma pidesi, kaypancak, kaçamak vs ![]() Coğrafya Samsun iline 45 km, Bafra ilçesine 4 km uzaklıktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 532 1997 - Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Göksal Atalay 2004 - Sedat Aydemir 1999 -Ramazan Öztaş 1994 - Salih Aydemir 1989 - Salih Aydemir 1984 -Salih Aydemir Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pınarçayır, Samsun ilinin Havza ilçesine bağlı bir köydür ![]() Sarıçevre Köyü Bafra Köyünden Bir Resim ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Sarıçevre Köyü Bafra Samsun Köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|