Aktaş Köyü Merkez Rize |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aktaş Köyü Merkez RizeMerkez Aktaş Köyü - Aktaş Köyü Resimleri - Aktaş Köyü Hakkında - Aktaş Köyü Tanıtım Aktaş, Rize ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür İlçe: MERKEZ - İl: RİZE Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 186 1997 186 İle Uzaklığı: 13 km İlçeye Uzaklığı: 13 km Tarihi Köyün 1940 lardan önce Taşpınar köyüne bağlı bir mahalle olduğu, eski isminin koçimoloz olduğu bilinmekdedir Taşpınar köyünden ayrılarak Aktaş ismini almıştır Kültür Köyde en çok vurmalı lahana yemeği yenilmekte ve horon oyunu oynanmaktadırTaşlık dağına ava çıkmak ayrı bir güzeldirKeresirtine gitmek ap ayrı bir güzeldirTatille buraya gelmek çok güzel olur Coğrafya Rize merkezine 13 km uzaklıktadır Kıble dağına bakarken büyüleyici bir manzara vardır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 186 1997 186 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Arif İSLAMOĞLU 2004 - Kadem TAŞPINAR 1999 - Kadem TAŞPINAR 1994 - Mzeki İSLAMOĞLU 1989 - Hurşit İSLAMOĞLU 1984 - MZeki İSLAMOĞLU Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu yokturŞimdiki ilköğretim okulu binasını köyün kahvehanesi olarak kullanılmaktadırTaşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Köyünüze Aitbilgi ve Resimleri Bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|