Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çayeli, köyü, rize, seslidere

Seslidere Köyü Çayeli - Rize

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Seslidere Köyü Çayeli - Rize

Çayeli Seslidere Köyü - Seslidere Köyü Hakkında - Seslidere Köyü Tanıtımı - Seslidere Köyü Resimleri

İlçe: ÇAYELİ

İl: RİZE

Köy Muhtarı: MEHMET ALİ ŞARK

Cep Telefonu: 0 (543) 446 13 81

Demografik Bilgiler:

Nüfusu: 2000 290

1997- 299

İle Uzaklığı: 38 km

İlçeye Uzaklığı: 16 km

Rakım: 250 m

Tarihi

köyün seslidere den önceki adı kardomoz oldugunu bılıyorum cunku benım köyum, bunun acıklamasıda seslidere köyünün bır ermeni vatandaşi koyde kalırken (yaslı bır ınsan )neden namaz kılmıyorsun ,ben kılmıyorum ermenıyım demesı uzerıne karsı taraftakınınde, ona kart domuz demesi uzerını koyun ısmı kordomoz olarak bılınırmış sonradan 1970 yıllarda devletın ısım degısıklıgıne ugrayıp seslıdere koyu olmus ,bu isim koyde akan derenın sesli bir bicimde akmasıymıs bılınenı bu koyun osmanlı tarafından ılk yerlestırılen ailesi bosnakoğullarıdır bu aile aslen konya karamanlı olup sonradan yugoslavyaya goc edıp sonrada rıze kordomoz koyune yerlestırılmıstır

Kültür

Bu koyde bayramlar geleneksel olarak baklavalar yapılır erıste yapılır buyuklerın evlerınden baslanarak butun koy gezılır kucuk buyugunu buyuk en buyugunu zıyaret eder,eglence yapmayı severler evlerde toplanırlar cesıtlı oyunlar oynarlar , sılah atmayı severler yazın yaylara cıkıp,kısın ınerler,tulum ,kemence,horan vazgecılmezıdır bu koyun yemeklerı lahana corbası, muhlama ,sogan kavurma ,pelıt,hansı kolı,dır

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com