Kıbledağı Köyü Güneysu Rize |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıbledağı Köyü Güneysu RizeRize İli Köyleri -Kıbledağı Köyü Güneysu - Kıbledağı Köyü G Hakkında Bilgiler - Kıbledağı Köyü Resimleri Rize Bilgiler Nüfus 1485 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 53380 Alan Kodu 0464 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Rize İlçe Güneysu Kıbledağı, Rize ilinin Güneysu ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya [değiştir] Rize iline 17 km, Güneysu ilçesine 3 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus [değiştir] Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 2000 1485 1997 1593 Ekonomi köyün ekonomisi çay tarımı, buna bağlı çay sanayii, arıcılık, kısmen de kivi yetiştiriciliği ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - İhsan KAR 2004 - Ömer Köse 1999 - Şerafettin ERKAN:1994 - 1989 - 1984 - ===GENEL BİLGİ===, Köyde KURAN KURSU, [ilköğretim] okulu vardır Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardırhandüzü yaylasına kıbledagı köyünden ulaşabilirsinizayane camiisinede ulaşabilirsiniz Ptt şubesi YOKTUR ptt acentesi VARDIRköyde şifalı ılıca suyu vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardırÇAĞLA İLKÖĞRETİM OKULU DÜĞÜN SALONU,BİR EKMEK FIRINI,BİR MARKET,ALTI BAKKAL,DÖRT ÇAY FABRİKASI,İKİ KAHVEHANE,ÜÇ TAHTA ATÖLYESİ VARDIR ==Dış bağlantılar== KÖYE HER SAAT BAŞI DOLMUŞ BULUNMAKTADIRKIBLEDAĞI,,,, Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|