Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fatsa, köyü, ordu, tahtabaş

Tahtabaş Köyü Fatsa Ordu

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tahtabaş Köyü Fatsa Ordu

Fatsa Tahtabaş Köyü - Tahtabaş Köyü Hakkında - Tahtabaş Köyü Tanıtımı - Tahtabaş Köyü Resimleri

İlçe: FATSA

İl: ORDU

Köy Muhtarı: Mehmet YILDIZ

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon: 0 (452) 423 31 23

Cep Telefonu: 0 (535) 331 11 24

Demografik Bilgiler:

Nüfusu: 2000 - 79

İle Uzaklığı: 59 km

İlçeye Uzaklığı: 7 km

Rakım: 260 m

Tarihi

Köyün adı mevkisi itibariyle kereste imalatı ve dağıtımı sebebiyle tahtabaş ismini almıştırKöy halkı 93 harbinden sonra gürcüstan batum bölgesinden gelen müslüman muhacirlerdirköyde konuşma dili türkçe ve gürcücediryazma dili TÜRKÇE'dir

Kültür

Köyün görenek ve gelenekleri kafkas ırkı olduğundan Türk gelenek ve görenekleriyle örtüşmektedirYemekleri baharatlı olduğundan çevre Türk köyleri tarafından benimsenmiş olup düğünlerinde gürcü kavurması meşhurdurKöy halkının eğitim düzeyi % 90'lara varmıştırÜniversite mezunları çoğunluktadırİnşaat mühendisleri,inşaat teknikerleri,mimarlar,öğretmen ler,savcılar,hakimle r,komutanlar ve yüksek bürokratlar çoğunluktadır

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırAncak fındık bahçeleri vardırTarım ailelerin kendisine yetecek kadar tarımla uğraşmaktadırKöy halkının yeni nesilleri inşaat ve eğitim sebebiyle şehirlere göçetmişlerdirAncak dini bayramlarda,düğünlerde ve cenazelerde biraraya gelebilmektedirler

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi Cenan KURŞUN tarafından o zamanki köy muhtarı Süleyman KÜÇÜKSÖZEN'in katkılarıyla 1984 yılında kurulmuşturSağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan HASAN TAHSİN YILDIZ'ın muhtarlık dönemin de yapılan yol asfalt olup köyde elektrik 1977 yılında tüm köylünün katkılarıyla yapılmıştır ve sabit telefon dönemin köy muhtarı Mehmet YILDIZ'ın katkılarıyla vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com