![]() |
Çataltepe Köyü Ünye Ordu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çataltepe Köyü Ünye OrduOrdu Köyleri -Çataltepe Köyü Ünye - Çataltepe Köyü Hakkında -Çataltepe Köyü Resimleri Ordu Bilgiler Nüfus 40 (2009) Koordinatlar Posta Kodu 52300 Alan Kodu 0452 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Ordu İlçe Ünye Çataltepe, Ordu ilinin Ünye ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köy adını eteklerinde kurulmuş olduğu Çataltepe'den alır ![]() ![]() ![]() Kültür meşhur yemekleri buydaydan yapaılan keşkek, pancar sarması, şalgam kavurması, kabak tatlısı dağ mantarı bölceli pancar,turşuları,bileki mısır ekmeği, meyva pekmezlerİ,gürcü kavurması ile meşhurdur ![]() Coğrafya Ordu iline 70 km, Ünye ilçesine 10 km uzaklıktadır ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 40 2000 28 1997 50 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım en büğük gecim kaynağı fındık ve [[hayvancılık] dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2006 - Mehmet Kol 1999 - a ![]() 1994 - a ![]() 1989 - hasan özkan 1984 - hasan özkan Köy Muhtarı: A ![]() Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 3235816 Cep Telefonu: 05352841007 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 28 1997 0 İle Uzaklığı: 95 km İlçeye Uzaklığı: 18 km Rakım: 560 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Yok Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|