![]() |
Ohtamış Köyü Ulubey Ordu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ohtamış Köyü Ulubey OrduOrdu Köyleri -Ohtamış Köyü Ulubey - Ohtamış Köyü Hakkında -Ohtamış Köyü Resimleri Ordu Bilgiler Nüfus 1 ![]() Koordinatlar Posta Kodu 52400 Alan Kodu 0452 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Ordu İlçe Ulubey Köy Muhtarı : EĞRİ KEMAL (BAYMIŞ) Köyün Eski Adı : Otamış İlçe Merkezine Uzaklığı : 15 Km ![]() Mahalle Sayısı : 8 Nüfusu : 1042 Erkek, 528 Kadın Olmak Üzere Toplam 1570 Yol Durumu : Kısmen yol yok, Kısmen Stabilize, Geçim Kaynakları : Fındık, Hayvancılık,Arıcılık Arazi Durumları : Engebeli Ohtamış Ordu'nun Ulubey ilçesine bağlı köy nüfusu 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ohtamış köyünün dört mahallesi bulunmaktadır bunlar Yukarıkışla, Tepekışla,Karşıkol,ve Sırageçe mahalleleridir ![]() ![]() ![]() Ohtamış Şelalesi Ordu'nun Ulubey ilçesine bağlı olan Ohtamış köyünde bulunan bir şelaledir ![]() ![]() ![]() ![]() OHTAMIŞ KÖÜNÜN DÜNYANIN EN ÜNLÜ SÜ EĞRİ KEMAL TARAFINDAN TANITIMI YAPILMAKTADIRÇ Ohtamış Adı Ohtamış adı, Oğuz Türkleri”nde bir erkek ismidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nüfus Ohtamış köyünde 2005 sayımına göre 8 mahallesinde 1042 erkek, 528 kadın olmak üzere ceman 1570 kişi yaşamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 1570 2000 1590 1997 1600 İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Geçim Kaynağı Köyün başlıca gelir kaynakları fındık, hayvancılık ve arıcılıktır ![]() Eğitim Öğretim Ohtamış köyünde 1 ilköğretim okulu mevcuttur ![]() Köy Muhtarı: BİLAL ZAİMOĞLU Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (452) 868 21 21 Cep Telefonu: 0 (532) 745 52 52 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 1460 1997 1207 İle Uzaklığı: 36 km İlçeye Uzaklığı: 13 km Rakım: 950 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Var / Faal İlköğretim Okulu Var / Faal PTT Şubesi Yok PTT Acentası Var Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|