![]() |
Yüceler Köyü Ünye Ordu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüceler Köyü Ünye OrduOrdu Köyleri -Yüceler Köyü Ünye - Yüceler Köyü Hakkında -Yüceler Köyü Resimleri Bilgiler Nüfus 980 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 52300 Alan Kodu 0452 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Ordu İlçe Ünye Yüceler, Ordu ilinin Ünye ilçesine bağlı sırın bir köydür ![]() Tarihi köyümüzün ismi çok eskilere dayanmaktadır zamanın krallarından 2 ![]() ![]() Kültür türk örf adetleri ve karadenizin özgün kültürüne sahip olup şehirle iç içe yaşayış modeliyle uyumluyarı gürcü etnik köken ve geleneklerinede sahip vede sosyal bir topluluktur ![]() Coğrafya Ordu iline 86 km, Ünye ilçesine 12 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 980 1997 1320 Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Seyfullah Keçeci 2004 - Mehmet Arslan 1999 - Salim Bölükbaş 1994 - Yaşar Aydın 1989 - Rıza Aydın 1984 - Rıza Aydın Köy Muhtarı: Mehmet ARSLAN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (452) 346 30 40 Cep Telefonu: 0 (542) 417 62 24 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 980 1997 1320 İle Uzaklığı: 86 km İlçeye Uzaklığı: 9 km Rakım: 150 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Yok Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu ve Ünye ilçesine dahil Ünye Anadolu lisesi mevcuttur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|