![]() |
Ortaköy Köyü Ünye Ordu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ortaköy Köyü Ünye OrduOrdu Köyleri -Ortaköy Köyü Ünye- Ortaköy Köyü Hakkında -Ortaköy Köyü Resimleri Ordu Bilgiler Nüfus 420 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 52300 Alan Kodu 0452 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Ordu İlçe Ünye Ortaköy, Ordu ilinin Ünye ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Önceleri Dereköy'e bağlı Kaya Köprü Başı, Kadıhan, Gümele, Bevli, Kırıcak, Salihoğlu, Delli mahallerinin 1980 mahallî idareler birimlerince Dereköy'den ayırlması neticesinde Ordu Valiliği'nce köye Ortaköy ismi verilmiştir ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() Coğrafya Ordu iline 113 km, Ünye ilçesine 36 km uzaklıktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 420 1997 757 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıydı ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 1999 - 1994 - Yaşar Gebeş 1989 - Ahmet Çiçek 1984 - Ahmet Çiçek 1980 - Ahmet Çiçek 1977 - Ahmet Çiçek Köy Muhtarı: Abdullah ÇİÇEK Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (452) 362 33 99 Cep Telefonu: 0 (544) 802 11 48 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 420 1997 757 İle Uzaklığı: 113 km İlçeye Uzaklığı: 36 km Rakım: 800 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|