Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akbaba, çaybaşı, köyü, ordu

Akbaba Köyü Çaybaşı Ordu

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Akbaba Köyü Çaybaşı Ordu

Çaybaşı Akbaba Köyü - Akbaba Köyü Hakkında - Akbaba Köyü Tanıtımı - Akbaba Köyü Resimleri

İlçe: ÇAYBAŞI

İl: ORDU

Muhtar : Mustafa SARI

Muhtarlık Tel : 0530 697 84 29

Demografik Bilgiler:

Nüfusu: 2000 - 496

İle Uzaklığı: 128 km

İlçeye Uzaklığı: 8 km

Rakım: 420 m

Tarihi

1878-79 Osmanlı - Rus savaşı sırasında Rumların işgaline uğrayan Gürcistanın Müslümanlarının yaşadığı acaristan bölgesini işgal etmesi ve Müslümanlara çok büyük zulümlerde bulunması nedeni ile burada yaşayanlar Osmanlı topraklarına büyük bir göç başlatmışlar ve gelenler özellikle Karadeniz bölgesinin çeşitli yerlerine yerleştirilmişlerdir Akbaba Köyü de bu göçlerle gelenlerin yerleştiği bir köydür

Köy İlçe merkezine 10 km uzaklıktadır Köy merkezine ulaşımı İlçe Merkezi Atatürk caddesi üzerinden ,Kargalı ve Namazlı Mahallesi içinden geçen yollardan ulaşımı sağlanmaktadırAyrıca köy içinden İlküvez ve Tekkiraz bağlantı yolu bulunmaktadır Köy yerleşimi yüksek tepe üzerine kurulu toplu bir yerleşime sahip tir Mahalle içinde 5 km stabilize yol bulunmaktadır Köy 185 hane olup 1820 nüfus yaşamaktadır

Ekonomisi fındığa dayalıdır Fındığın yanında arıcılık, büyük ve küçük baş hayvancılık yapılmaktadır

Köy dışarıya göç veren bir köydürKöydeki insanlar genellikle Ünye ve Bursa'nın Orhangazi İlçesine göç etmişlerdir Köyün nüfusu yaz mevsiminde artmaktadır Köyde genç nüfus azdır Köyde iki sınıflı bir okul bulunmaktadır Önceleri öğrenci sayısı fazla iken bugün 40 öğrenciye kadar düşmüştür67 ve 8 sınıflar İlçe Merkezine taşınmaktadır 2000 yılında yapılan bir Sağlık evi ve burada görevli bir Ebe vardır Köyde 1992 yılında yapılan bir cami vardır Köy 5 mahalleden oluşmaktadır Mahalleler ;Faraca, Orta, Balarmut, Akkaya ve Tamcılı dır Köyde telefon vardır Ulaşım olarak Çaybaşı İlküveze ve Tekkiraza yol vardır Halk ihtiyacını karşılamak için Çaybaşı’na gitmektedir
Soyisimler:

ARSLAN, AYDEMİR, AYDIN, AYKAN, BALCI, BAŞ, BAYIR, BAYRAKTAR, BEKTAŞ, ÇAM, ÇİLOĞLU, COŞKUN, DEMİR, ELİK, GENÇ, GÖÇ, GÜÇ, GÜL, GÜLEN, KAHRAMAN, KAYA, KESKİN, KORKMAZ, KURT, KURTULAN, ODABAŞI, OCAKTAR, ÖZDEMİR, SARI, SEYMEN, TEKCAN, TURAN, TÜRK, UĞUR, UZAN, ÜSTÜN, YAĞLI, YAZICI, YILMAZ

GEÇİM KAYNAĞI

Fındık, Karadenizde olduğu gibi köyümüzünde gelir kaynağıdır Fındığın yanında arıcılık, büyük ve küçük baş hayvancılık yapılmaktadır

EGİTİM ÖĞRETİM

Kurum Türü: İlköğretim Okulu
Kurum Şekli: BİRLEŞTİRİLMİŞ
Tel: 4523925118
Öğretim Şekli: Normal Öğretim
Yerleşim Yeri: Köy
Toplam Öğrenci Sayısı: 17
Toplam Derslik Sayısı: 2
Öğretmen Sayısı: 1

ULAŞIM

Ordu ili çaybaşı ilçesi akbaba köyünün il merkezine uzaklığı 128 km'dir
Çaybaşı İlçesi akbaba köyünün ilçe merkezine uzaklığı 10 km'dir
Akbaba Köyü: Akbaba köyü Ilçe merkezine 10 km uzakliktadir Köy merkezine ulasimi Ilçe Merkezi Atatürk caddesi üzerinden ,Kargali ve Namazli Mahallesi içinden geçen yollardan ulasimi saglanmaktadirAyrica köy içinden Ilküvez baglanti yolu bulunmaktadir Köy yerlesimi yüksek tepe üzerine kurulu toplu bir yerlesime sahip tir Mahalle içinde 5 km stabilize yol bulunmaktadir

SAĞLIK

Akbaba köyünde 2000 yılında yapılan bir sağlık evi bulunmaktadırSağlık evi faal durumda ve ebe kadrosu ile hizmet etmektedir

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com