![]() |
Akbaba Köyü Çaybaşı Ordu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akbaba Köyü Çaybaşı OrduÇaybaşı Akbaba Köyü - Akbaba Köyü Hakkında - Akbaba Köyü Tanıtımı - Akbaba Köyü Resimleri İlçe: ÇAYBAŞI İl: ORDU Muhtar : Mustafa SARI Muhtarlık Tel : 0530 697 84 29 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 - 496 İle Uzaklığı: 128 km İlçeye Uzaklığı: 8 km Rakım: 420 m Tarihi 1878-79 Osmanlı - Rus savaşı sırasında Rumların işgaline uğrayan Gürcistanın Müslümanlarının yaşadığı acaristan bölgesini işgal etmesi ve Müslümanlara çok büyük zulümlerde bulunması nedeni ile burada yaşayanlar Osmanlı topraklarına büyük bir göç başlatmışlar ve gelenler özellikle Karadeniz bölgesinin çeşitli yerlerine yerleştirilmişlerdir ![]() ![]() Köy İlçe merkezine 10 km uzaklıktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekonomisi fındığa dayalıdır ![]() ![]() Köy dışarıya göç veren bir köydür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soyisimler: ARSLAN, AYDEMİR, AYDIN, AYKAN, BALCI, BAŞ, BAYIR, BAYRAKTAR, BEKTAŞ, ÇAM, ÇİLOĞLU, COŞKUN, DEMİR, ELİK, GENÇ, GÖÇ, GÜÇ, GÜL, GÜLEN, KAHRAMAN, KAYA, KESKİN, KORKMAZ, KURT, KURTULAN, ODABAŞI, OCAKTAR, ÖZDEMİR, SARI, SEYMEN, TEKCAN, TURAN, TÜRK, UĞUR, UZAN, ÜSTÜN, YAĞLI, YAZICI, YILMAZ GEÇİM KAYNAĞI Fındık, Karadenizde olduğu gibi köyümüzünde gelir kaynağıdır ![]() ![]() EGİTİM ÖĞRETİM Kurum Türü: İlköğretim Okulu Kurum Şekli: BİRLEŞTİRİLMİŞ Tel: 4523925118 Öğretim Şekli: Normal Öğretim Yerleşim Yeri: Köy Toplam Öğrenci Sayısı: 17 Toplam Derslik Sayısı: 2 Öğretmen Sayısı: 1 ULAŞIM Ordu ili çaybaşı ilçesi akbaba köyünün il merkezine uzaklığı 128 km'dir ![]() Çaybaşı İlçesi akbaba köyünün ilçe merkezine uzaklığı 10 km'dir ![]() Akbaba Köyü: Akbaba köyü Ilçe merkezine 10 km uzakliktadir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SAĞLIK Akbaba köyünde 2000 yılında yapılan bir sağlık evi bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|