![]() |
Ordu Yöresel Yemekleri - Ordunun Yöresel Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ordu Yöresel Yemekleri - Ordunun Yöresel Yemek KültürüOrdu Yöresel Yemekleri, Ordunun Yemekleri nelerdir Ordu Yöresi emekleri Ordu'nun Yemekleri;Hamsili pilav, karalahana çorbası, karalahana sarması ve Ünye pilâvı, hamsi tava, hamsi buğulaması, içli hamsi, pancar sarması, mısır çorbası, çerkez tavuğu, tirmit (mantar), yumurtalı sakarca ve yağlıdır ÇORBALAR • Pancar ( Kara lahana ) çorbası • Mısır corbası • Kabak corbası YEMEKLER : • Pancar ( Kara lahana ) sarması • Pancar (Kara lahana ) döşemesi • Pancar (Kara lahana )diplesi • Melocan (Diken ucu ) kavurması • Sakarca mıhlaması (İlkbahar) • Galdirik kavurması ( İlkbahar ) • Isırgan yağlaşı (İlkbahar ) • Hoşgıran kavurması ( İlkbahar ) • Tirmit ( Mantar ) kavurması (Sonbahar ) • Çerkez tavuğu • Kabak muhallebisi • Mısır yağlaşı (Kış mevsiminde ) • Pallabye • Keşkek (Gendeme )-Her mevsimde yapılır düğün yemeğidir • Fırın fasulyesi ( Kış mevsiminde ) HAMSİ YEMEKLERİ : HAMUR İŞLERİ : • İçli tava 1- Su böreği • Hamsi buğulaması 2- Yufka böreği • Hamsi köftesi 3- Ev makarnası (Kesme makarnası) • Hamsi tava TATLILAR : EKMEK ÇEŞİTLERİ : • Kabak tatlısı 1 - Mısır ekmeği • Asure 2- Bileki ekmeği • Un helvası 3- Saç ekmeği 4- Golit REÇELLER : TURŞULAR : • İnçir reçeli 1 - Fasulye turşusu • Üzüm reçeli 2- Domates turşusu • Elma reçeli 3- Salatalık turşusu 4- Patlıcan turşusu 5- Kelem lahanası (Top,Beyez lahana) TURŞU KAVURMALARI : • Fasulye turşusu kavurması • Domates turşusu kavurması • Salatalık turşusu kavurması • Kelem lahana turşusunun kavurması |
![]() |
![]() |
|