![]() |
Çataloluk Köyü Cide Kastamonu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çataloluk Köyü Cide KastamonuKastamonu İli Köyleri - Çataloluk Köyü Cide -Çataloluk Köyü Hakkında - Çataloluk Köyü Tanıtımı - Çataloluk Köyü Resimleri Kastamonu Bilgiler Nüfus 281 [1] (2000) Koordinatlar Posta Kodu 37600 Alan Kodu 0366 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Kastamonu İlçe Cide Tarihi KASTAMONU ili CİDE ilçesine bağlı şirin bir köydür ![]() ![]() ![]() Çataloluk köylülerinin geçim kaynağı tarımcılıktır, tarımcılıktan kastımız boğazlarını doyurabilecek kadar yapabilirler tarımı ![]() ![]() Kastamonu ilimizin diğer köyleri gibi Çataloluk büyük şehirleri çok göç vermiştir, fındık zamanı dediğimiz ağustos ayında tüm hemşerilerimiz tatil için veya fındık toplamak bahanesi ile köyüne gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyde haftada bir gün kuyu kebabı yapılır ![]() ![]() ![]() Coğrafya Kastamonu iline 180 km, Cide ilçesine 46 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 281 1997 432 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığason yıllarda ise fındıkçılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Mehmet Derin 2004 - Mehmet Derin 1999 - Mehmet Derin 1994 - Mustafa Özcan 1989 - Mustafa Özcan 1984 - Mehmet Güler Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır orta ogretım kurumu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|