![]() |
Üçlüce Köyü İnebolu Kastamonu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üçlüce Köyü İnebolu Kastamonuİnebolu Üçlüce Köyü - Üçlüce Köyü Hakkında - Üçlüce Köyü Tanıtımı - Üçlüce Köyü Resimleri Tarihi Köyün adının köye ilk yerleşen üç kişinin yerleşmesinden aldığı söylenmekte ise de eski adı olan Gedefi'nin değiştirilmesi esnasında köyün üç mahalleden oluşmasının etkili olduğu düşüncesi daha ağır basmaktadır ![]() ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgileri etli ekmek meşhurdur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Kastamonu iline 111 km, İnebolu ilçesine 21 km uzaklıktadır ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Yazlaı ılık kışları ise serin geçmektedir ![]() ![]() Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
![]() |
Üçlüce Köyü İnebolu Kastamonu |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üçlüce Köyü İnebolu Kastamonu![]() Köy Muhtarı: Niyazi ARSLAN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 366 829 11 96 Cep Telefonu:- Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 Sayımında 105 Kişi 1997 Sayımında 149 Kişi İle Uzaklığı: 111 km İlçeye Uzaklığı: 21 km Rakım: 725 m Sağlık Evi = Yok Sağlık Ocağı= Yok İlköğretim Okulu= Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi= Yok PTT Acentası= Yok Su Şebekesi= Yok Kanalizasyon= Yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1955 ÜÇLÜCE KÖYÜ |
![]() |
![]() |
|