Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gümüşhane, köyü, torul, yücebelen

Yücebelen Köyü Torul - Gümüşhane

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yücebelen Köyü Torul - Gümüşhane

Torul Yücebelen Köyü - Yücebelen Köyü Hakkında - Yücebelen Köyü Tanıtımı - Yücebelen Köyü Resimleri

İlçe: TORUL

İl: GÜMÜŞHANE

Köy Muhtarı: SADIK SELVİ

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon: 0 (456) 631 10 07

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:2000- 392

1997- 392

İle Uzaklığı: 40 km

İlçeye Uzaklığı: 16 km

Rakım: 1550 m

Tarihi

MÖ 300'lü yıllarda Venedik Ticaret Kolonilerinin maden ve orman işleme alanı olarak Silve adıyla kurulduLatince "Orman" anlamına gelen Silve ismi köyün tüm zamanlarında kullanılmıştır 1214'ten sonra Rum ahalinin de iskan edildiği köy 1461 yılında Osmanlı Devleti hakimiyetine girmiştir1797 veba salgınının ardından neredeyse tamamen boşalan bölgeye 1800'lü yılların başında Osmanlı Devleti tarafından Merzifon'dan getirilen Bayat, Çepni, Dodurga kollarından Oğuz boyları iskan edilmiştir

Ekonomi

Bölgenin çoğrafi yapısı ve iklim özelikleri nedeniyle sanayisinin gelişmemiş olması köy halkını tarım ve hayvacılık yapmaya zorlamıştırKöyde yapılan tarım ve hayvancılık ticari değil halkın kendi ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktirİş imkânlarının olmaması nedeniyle gençlerin eğitimine yönelmesi Köyün eğitim seviyesini yükseltmiştirBunun sonucu olarak Yücebelen Köyü Gümüşhane iline bağlı köylerde en çok üniversite mezununa sahip köy olma geleneğini sürdürmektedirKöydeki tarım ve hayvancılığın ekonomik değerinin olmaması bir kısım insanın inşaat sektörüne yönelmesini sağlamıştırBu yüzden köyde çok sayıda inşaat ustası bulunmaktadır

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu mevcut olup, değişmekle birlikte 20 civarında öğrenci bu okulda eğitim görmektedirKöyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yolun bir bölümü asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Köyünüze Ait Bigi Ve Resimleri Bu Konu Altında Açabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com