![]() |
Kurtsuyu Köyü Merkez Düzce |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurtsuyu Köyü Merkez DüzceDüzce İli Köyleri - Kurtsuyu Köyü Merkez- Kurtsuyu Köyü Hakkında - Kurtsuyu Köyü Tanıtımı - Kurtsuyu Köyü Resimleri Düzce Bilgiler Nüfus 680 [1] (2000) Koordinatlar Posta Kodu 81000 Alan Kodu 0380 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Düzce İlçe Merkez Kurtsuyu, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Kurtsuyu köyünde, II ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün yemekleri; ısırgan yemeği, lahana yemeği (Giresun dilinde: Pancar yemeği, lahana turşusu, orman makarnası, sütlaç, isim yapmış yemeklerin başında gelmektedir ![]() Coğrafya Düzce merkezine 38 km uzaklıktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok dağınık bir yerleşkesi olan köy; kuzeyinde Subaşı, Dereköyü, Altunçay ile, doğusunda Çamlı, batısında Kabalak ve son olarak güneyde Emin açması köyleri arasında bulunmaktadır ![]() ![]() Eğitim Köy bünyesinde fiziki şartlar olarak civar köylere göre çok iyi şartlara sahip olan ilköğretim okulu bulunmaktadır ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 1050 2000 680 1997 732 Ekonomi Hayvancılık eski cazibesini kaybetmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Amatörce kürek, kazma, balta sapı yapılırak satılır ![]() Sanayii faaliyeti olarak köy sınırları içerisinde üç adet taş ocağı bulunup bunlardan ikisi aktif olarak çalışmalarına devam etmektedir ![]() ![]() İşletmeci olarak köyün en saygıdeğer esnafı Kâmil Koç'tur ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:ve lakapları 1945 - DURSUN ÖZTÜRK (mollooğlu) 1949 - AHMET CİVELEK (ahmetağa) 1954 - MUSTAFA ÇELİK (mulali mustafa) 1959 - ALİOSMAN AKYOL (kolicoğlu aliosman) 1964 - EMİN YILMAZ (bayramustanın emin) 1968 - HÜSEYİN YILDIRIM (sürmeneli) 1970 - ALİ RIZA ÇELİK (hatuncuğun oğlu) 1972 - HASAN LERMİ (tonyalı) 1974 - ALİOSMAN ÇELİK (keloğlu) 1976 - ALİ RIZA ÇELİK (keloğlu) 1978 - MEHMET ÖRNEK (mehmet çavuş) 1979 - HASAN KURT (kasımoğlu) 1987 - LÜTFÜ YILMAZ (bayramın lütfü) 1989 - CEMALİ SAĞIR (sağıroğlu) NOT: - MUSTAFA GÜLER (TARİHİ BİLİNMİYOR) Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|