![]() |
Dibektaş Köyü Yığılca Düzce |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dibektaş Köyü Yığılca DüzceDüzce İli Köyleri - Dibektaş Köyü Yığılca - Dibektaş Köyü Hakkında - Dibektaş Köyü Tanıtımı - Dibektaş Köyü Resimleri Düzce Bilgiler Nüfus 632 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 81950 Alan Kodu 0380 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Düzce İlçe Yığılca Dibektaş, Düzce ilinin Yığılca ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adı ise Dibek yapımında kullanılan taş çıkarılması nedeniyle DİBEKTAŞI olarak anılmış yıllar sonra ise dibektaş olarak kayıtlara geçmiştir Kültür Köyün kültürü tamamen Karadeniz kültürü iken zamanla değişerek metropol kültürü olma yolunda ilerlemektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Düzce iline 38 km, Yığılca ilçesine 22 km uzaklıktadır, ayrica dibektas köyü "yeniyer" Köyüyle birlesikdir ![]() Coğrafya: Köy Yerleşik alanı meyilli bir arazi ve 3 adet tepecik üzerine kurulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 632 1997 677 Ekonomi Köyün ekonomisi tarıma dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() ![]() 2004 - Selahattin KADI 1999 - Ahmet Şimşek 1994 – Halil TEKİR 1989 – KAZIM ATMACA 1984 – KAZIM ATMAÇA Altyapı bilgileri Köyde 3 adet ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EĞİTİM Köyde Kuruluşundan bu yana eğitim düşük seviyelerde olmuş ise de 1980 li yıllardan itibaren çalışmak amacıyla dışarı göç vermesi nedeniyle eğitim alanında büyük başarı sağlamıştır ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|