Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Karadeniz Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çukurören, düzce, köyü, yığılca

Çukurören Köyü Yığılca Düzce

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çukurören Köyü Yığılca Düzce

Düzce İli Köyleri - Çukurören Köyü Yığılca - Çukurören Köyü Hakkında - Çukurören Köyü Tanıtımı - Çukurören Köyü Resimleri

Bilgiler
Nüfus 490 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 81950
Alan Kodu 0380
Yönetim
Coğrafi Bölge karadeniz Bölgesi
İl düzce
İlçe yığılca

Çukurören, düzce ilinin yığılca ilçesine bağlı bir köydür

tarihi

Çukurören köyüne ilk yerleşenler anadoluya gelen türk boylarından hayvancılıkla iştigal edenlerin hayvanlarını otlatma ve bol suyu olan bir yer aramaya başlamaları ile bu köyün bulunduğu alanın keşfi ile gelenlerdir Köy yığılca ilçesi ile en uzak köy olan yaylatepenin tam ortasında bulunması nedeniyle köyümüzde yaşayanlardan birisinin bir han yaparak yolcu konaklatması ile çukurhan olan ve bugün hala kalıntıları köyümüz bulunan handan adını almıştırzamanla çukurhan olan köyün adı çukurören e dönüşmüştürilk yerleşimin hangi tarihlere rastladığı tam olarak bilinmemektedirköyümüzde 1977 yılında büyük bir yangın felaketi ve 1998 yılında heyelan felaketi yaşanmıştırköyümüzde köyün kendi özkaynakları ile inşa edilmeye çalışılan 8 yıllık ilköğretim okulu inşaatı bu heyelan nedeniyle iptal edilmiştir
coğrafya

Düzce iline 47 yığılca ilçesine 13 km yığılcanın doğusunda yer almaktadırkarakaş grup yolunu takiben 12 Km den sağa dönüldüğünde köyümüze ulaşılmaktadır Köy iki mahalleden oluşmaktadır Çukurören merkez mahalle ve resuller mahallesiköyümüzün doğusunda bolu ili toprakları, batısında bekirler köyü,doğusunda yoğunpelit ve karakaş köyleri, kuzeyinde ise gaziler köyleri bulunur
iklim

Köyde fındıkçılık yapılır ver köyün genç leri dısarıya çalışmayaya giderler geçimini sağlamak amaçlıtipik karadeniz iklimi yaşanmaktadıryazlar sıcak ver kurak kışlar bol yağışlıve karlı geçer
nüfus
yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 490
1997 483
Kültür

köyümüz eğitime önem veren bir köydürköyümüzden birçok memur, öğretmen,ve siyasi kişilik yetişmiştiryurdumuzun pek yerinde görev yapan yetişmiş insan bulunmaktadır
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırorman ürünleri üretimi köyünüz tarımsal kalkınma koop Aracılığı ile yapılmaktadırson yıllarda arıcılık ta önem kazanmıştır
altyapı bilgileri

Köyde her iki mahallede ilköğretim okulu bulunmaktaydı Ancak resuller mahallesinin okulu heyelan nedeniyle kapatılınca bu mahallenin öğrencileri taşımalı olarak akv Cumhuriyet ilköğretim okuluna nakledildiler Merkez mahallede halen 1,2, ve 3 Sınıfların öğrenim gördüğü birleştirilmiş sınıflı bir ilköğretim okulu bulunmaktadır Bu okulun 4 ve 5 Sınıfları akv cumhuriyet io Ya taşımalı olarak gitmektedirler Her iki mahallenin 2 Kademe(6,7,8) Sınıf öğrencileri yığılca orhangazi yibo da yatılı öğrenci olarak eğitimlerini sürdürmektedirlerköyde içme suyu şebekesi vardır Sabit telefon bulunmakta, gsm operatörlerinin bazılarının kapsama alanındadır Köyün yolu asfalttır Sağlık ocağı vardır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com